Ο ΠΟΥ πιέζει το Πεκίνο, ζητώντας «πλήρη πρόσβαση» για να βρεθεί η προέλευση του κορωνοϊού

Γκεμπρεγεσούς: Μέχρι η Κίνα να δώσει επίσημες εξηγήσεις για το πως ξεκίνησε όλο αυτό, όλα τα σενάρια εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ κάλεσε το Πεκίνο να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προέλευση της Covid-19 και είναι έτοιμος να στείλει δεύτερη ομάδα για να ερευνήσει το θέμα, αναφέρουν οι Financial Times.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Γκεμπρεγέσους προέβη σε αυτή τη δήλωση την στιγμή που υγειονομικές αρχές και φαρμακευτικές εταιρείες ανά τον κόσμο κάνουν αγώνα δρόμο για να επικαιροποιήσουν τα εμβόλια ώστε να καταπολεμούν τις νέες παραλλαγές του κορωνοϊού.

Ο Γκεμπρεγέσους ασκεί εδώ και καιρό πιέσεις στην Κίνα για να μοιραστεί τις πληροφορίες που έχει για την προέλευση της Covid-19, λέγοντας ότι, μέχρι να συμβεί αυτό, όλα τα σενάρια εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι.

Ο ιός ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά το Δεκέμβριο 2019 στην κινεζική πόλη Ουχάν. Πολλοί υποπτεύονται ότι διαδόθηκε σε μια αγορά ζωντανών ζώων, πριν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο στοιχίζοντας τη ζωή σε σχεδόν 7 εκατομμύρια ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα