bpbg
bpbg

Ιτούδης: Το νου σας, τον ξεπέρασα, αλλά ο κορωνοϊός είναι εδώ

Σε μεγάλη συνέντευξη ποτ παραχώρησε στον αθλητικό ιστότοπο sport24.gr.gr ο Δημήτρης Ιτούδης περιγράφει την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό. Και τονίζει την βοήθεοια που είχε απο τους γιατρούς στο “Σωτηρία”.

“Προφανώς είναι δίπλα μας ο κορονοϊός, πάντα ήταν εδώ και μήνες, πριν προσβληθώ εγώ από τον ιό. Αυτό δεν άλλαξε ποτέ. Ο κλειστός οικογενειακός κύκλος και οι φίλοι μου, που δεν είχαν την αίσθηση της εγρήγορσης, μέσω εμού ευαισθητοποιήθηκαν περισσότερο κι είναι κι αυτοί σε κατάσταση επαγρύπνησης πολύ περισσότερο απ’ ότι πριν.

“Ο ιός είναι δίπλα μας, υπάρχει, δεν κάνει διακρίσεις σε καμία περίπτωση. Είτε σε μικρές και μεγάλες ηλικίες, είτε σε υγιή οργανισμό είτε σε οργανισμό με υποκείμενα νοσήματα. Εισέρχεται πολύ εύκολα και άλλον εξέρχεται δύσκολα, σε αρκετές περιπτώσεις. Οπότε οφείλουμε κι εμείς να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί“.

Ξέρεις όσον αφορά σε μένα, ενώ είναι ωραίο ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο κόσμος θέλει να με αγκαλιάσει ή να βγει μια φωτογραφία μαζί μου, από την άλλη υπάρχουν κάποιες στιγμές δεν ξέρεις τι να πεις σε αυτό. Να αρνηθείς και να πεις όχι; Είναι ευχής έργο που δεν υπήρξε διασπορά εν αγνοία μου φυσικά, πριν μάθω τα αποτελέσματα των εξετάσεων“.

Η πρώτη μου κίνηση ήταν να ενημερώσω όλους τους οικείους μου και όλους όσους ήρθα σε επαφή τις προηγούμενες ημέρες. Ταυτόχρονα αποφασίσαμε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να το δημοσιοποιήσουμε. Ήταν η άμεση ευθύνη που έχει ο καθένας.

“Μπήκα αμέσως σε καραντίνα. Τις πρώτες πέντε – έξι ημέρες είχα πυρετό. Αυτό ήταν το μοναδικό σύμπτωμα. Ο πυρετός δεν έπεφτε όμως, από το 38.3 πήγαινε στο 37.7 με αντιπυρετικά. Ήταν μεγάλη η καταπόνηση όσον αφορά στο να μην πέφτει ο πυρετός. Έκανα μία αιματολογική εξέταση και αξονική τομογραφία στις αρχές του κορονοϊού στο “Σωτηρία”, οι οποίες ήταν πολύ καλές.

Οι δεύτερες όμως εξετάσεις, μετά την έβδομη μέρα του πυρετού έδειξαν πως είχαν “τσιμπήσει” κάποιοι δείκτες στις αιματολογικές, κι εκεί η γιατρός μου και στο Σωτηρία, η επίκουρος καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, κ. Γαρυφαλλιά Πουλάκου, μου είπε την μπασκετική ατάκα πως “τώρα είμαι εγώ ο προπονητής κι εσύ ο παίκτης, οφείλεις λοιπόν να πειθαρχήσεις στις εντολές μου και θα πάνε όλα καλά”. Κι αυτό έκανα.

“Νοσηλεύτηκα για έξι μέρες. Οφείλω να ευχαριστήσω τόσο την κ. Γαρυφαλλιά Πουλάκου και την ομάδα της, όσο και τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον κ. Βασίλη Κικίλια, και την Πολιτική Προστασία, οι οποίοι ήταν “από πάνω” μου και κατάρτησαν ένα πολύ καλό πρόγραμμα φαρμάκων, τα οποία ουσιαστικά έδρασαν από την πρώτη μέρα. Πειθάρχησα στο πρόγραμμα που μου δόθηκε και όλα πήγαν καλά“.

Θεωρώ ότι είναι ανούσιο να συζητάμε πλέον αν υπάρχει ο ιός ή πόσο επικίνδυνος είναι. Ο κόσμος που δεν θέλει να πειστεί, προφανώς δεν θα πειστεί από τίποτα“.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα