Ιβάν, όπως ο ξεπεσμένος «Ηγεμών» του Μακιαβέλι

Δεν κάνει «κλικ» πλέον στο λαό του ΠΑΟΚ που βγήκε στα κάγκελα μετά τις ανακοινώσεις των οργανωμένων κατά του Μητσοτάκη, αλλά και γιατί άφησε την ομάδα χωρίς μεταγραφές, όπως και την σιωπή του για την Νέα Τούμπα

Φοβερά πράγματα. Μόνο στην Ελλάδα. Γίνεται η κλήρωση. Μάλιστα. Παναθηναϊκός – Ντνίπρο από την Ουκρανία. Ο Ολυμπιακός με Σερβέτ ή Γκενκ. Ο ΠΑΟΚ με Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Και ο Άρης με μία Αραράτ ή Εγνατία οδό από την Αλβανία. Για τις εκλογές θα σου μιλήσω και τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά στο ξεκινάω αλλιώς. Και βγαίνει σύσσωμος ο ελληνικός Τύπος και γράφει τις μαλακίες του. Εύκολη κλήρωση. Εύκολη. Κι από πού βγαίνει ότι είναι εύκολη; Από πουθενά. Μια ζωή τα ίδια και τα ίδια.

Εύκολη κλήρωση. Και γιατί είναι εύκολη κλήρωση για τον Παναθηναϊκό; Επειδή η Ντνίπρο παίζει στην Σλοβακία; Έδρα της είναι η Σλοβακία, πια. Καμία ουδετερότητα δεν έχει το γήπεδο για τον Παναθηναϊκό. Και για να έχουνε το καλό ρώτημα, ο Παναθηναϊκός τι είναι; Καμία ομαδάρα που αφήνει κάθε χρόνο άφωνη την Ευρώπη; Μια χαρά κουτί έκατσε στους Ουκρανούς ότι κληρώθηκαν με τον Παναθηναϊκό.

Πάμε παρακάτω. Ο Ολυμπιακός την έχει την Σερβέτ ή την Γκενκ; Ποιος το λέει αυτό, ρε. Ακόμα καλά – καλά δεν έφτιαξε ομάδα ο Ολυμπιακός, πλάκα κάνουμε τώρα; Οι Βέλγοι και οι Ελβετοί είναι έτοιμες ομάδες. Από πού κι ως που είναι εύκολη για τον Ολυμπιακό; Πανηγυρίζουν και στην Σερβέτ και στην Γκενκ.

Ο Άρης με την Αραράτ ή την Εγνατία οδό από την Αλβανία. Δηλαδή, ο Άρης τι είναι και θεωρείται φαβορί; Και πέρυσι φαβορί τον λέγανε με την Μακάμπι και πήρε το μακρύτερο. Της πλάκας ιστορία είναι οι Έλληνες δημοσιογράφοι. Και πάω στον ΠΑΟΚ, τώρα.

Διαβάζεις στο Σαββιδτεχνείο, ότι είναι στο χέρι του ΠΑΟΚ η πρόκριση με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Έγραψε ο άλλος μια παπαριά, έβαλε κι έναν τίτλο και μετά, πήγε για φραπόγαλο στο Λευκό Πύργο. Σάμπως θα του πει κανένας κουβέντα; Στο χέρι του ΠΑΟΚ, σου λέει. Τίποτα με τίποτα δηλαδή. Και με την Λέφσκι, πάλι τα ίδια γράφανε.

Ότι ήταν στο χέρι του ΠΑΟΚ. Ξέχασαν να γράψουνε ότι ήταν και στα πόδια της Λέφσκι. Κι έγινε ξεφτίλα ο Λουτσέσκου και άρχισε το παραμύθι ότι η Αθήνα του έκλεψε ένα πρωτάθλημα. Μέχρι που ο λαός του ΠΑΟΚ ο κανονικός, ξύπνησε. Και σου λέει, άσε τα τρελά σου, Ρουμάνε και πες μας γιατί χάσανε από την Λέφσκι που έψαχνε να βρει πρόεδρο και πληρώνει λεφτά της πλάκας.

Κι ο Ιβάν Σαββίδης ο πολυχρονονεμένος, που είναι; Μέχρι και η εφημερίδα «FORZA» τον είχε μια τεράστια φωτογραφία, βγες και μίλα στο λαό του ΠΑΟΚ, σου λέει. Μάλιστα. Γιατί δεν βγαίνει να μιλήσει ο Ιβάν, ο ήρωας της Βόρειας Ελλάδα, ο μπολιασμένος με τον ΠΑΟΚ, ο Ποντιάρας που δεν λογαριάζει χρήμα για να φτιάξει μεγάλο και τρανό τον ΠΑΟΚ; Κάπου στο Ροστόφ εδώ και τρία χρόνια περίπου και δεν λέει να βγει από την φάρμα του.

Και ρωτάω τώρα εγώ: Είναι ενδιαφέρον αυτό που δείχνει ο Ιβάν για τον ΠΑΟΚ ή μπας και σταμάτησε να τον αγαπάει; Πολύ σοβαρά μιλάμε τώρα; Εδώ ο άλλος δίνει όρκους με την γυναίκα του για αιώνια πίστη μπροστά στα εικονίσματα αι στον χρόνο επάνω την χωρίζει. Κι ο Ιβάν, άνθρωπος είναι. Μπορεί να βαρέθηκε τον ΠΑΟΚ, να μην τον κάνει κέφι, πια. Ανθρώπινο είναι. Τόσο χρήμα έχει ρίξει στον ΠΑΟΚ και ποιο το αποτέλεσμα; Να αποκλείεται από την Λέφσκι και να μένει μια ντουζίνα βαθμούς πίσω από τον πρωταθλητή και να χάνει στην Τούμπα όλα τα ντέρμπι.

Δεν έχει καμιά μηχανή που κόβει λεφτά ο Ιβάν, για να τα πετάει στον ΠΑΟΚ. Βαρέλι δίχως πάτο είναι ο ΠΑΟΚ. Ο Μπότο από τότε που ήρθε, έριξε άπειρο χρήμα στο βαρέλι δίχως πάτο. Κουαλιάτα, Ρικάρντο, Ράφα και Φιλίπε Σοάρες και Ντάντας όποτε είχε κέφια. Τι να κάνει κι ο Ιβάν; Κάνει διοίκηση εξ αποστάσεως, όπως τότε με τον κορωνοϊό. Κι ο ΠΑΟΚ δεν έχει κάνει μια σοβαρή μεταγραφή, του έφυγαν και τα γερόντια.

Και ρωτάω τώρα εγώ: Βγαίνουν σ’ αυτά τα καταραμένα τα social media και τον χλευάζαμε τον Ιβάν Σαββίδη. Τον πήραν στο μεζέ. Διαβάζουν μία είδηση ότι ο ΠΑΟΚ κινείται για σέντερ φορ που αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα της ώρας του και ποστάρουν ότι αυτός είναι ο Χάρυ Κέιν της Τότεναμ, που βγήκε δεύτερος, πίσω από τον Χάαλαντ. Δεν το αξίζει αυτό ο Ιβάν Σαββίδης, να τον γελοιοποιούν οι ίδιοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Οι οπαδοί, όμως, αυτοί είναι. Την μία σε αποθεώνουν και την άλλη, άπαξ και στέρεψε το ταμείο και δεν τσοντάρεις για μεταγραφές, τον πούλο, σου λένε. Άδικο. Πολύ άδικο. Ο Ιβάν, επειδή είναι μορφωμένος άνθρωπος, δεν γίνεται να μην έχει διαβάσει το βιβλίο του Νικολό Μακιαβέλι «Ο Ηγεμών». Τι γράφει Ο Νικολό; Ότι όταν είσαι ηγεμόνας, το πλήθος σου εμπιστεύεται ακόμα και τα παιδιά του και την γυναίκα του. Άπαξ και σταματήσεις να ικανοποιείς το κοινό σου, ούτε που σε είδε, ούτε που σε ξέρει. Κάπως έτσι έχει πάθει τώρα ο Ιβάν Σαββίδης. Έχει πάθει Νικολό Μακιαβέλι.

Να σου πω και το άλλο, μιας κι έχουμε εκλογές αύριο Κυριακή; Ο λαός του ΠΑΟΚ την ψυλλιάστηκε την δουλειά με τον Ιβάν, το Σαββιδοτεχνείο και τους οργανωμένους που τους ελέγχει ο Ιβάν, αλλά όχι για πολύ, ακόμα. Ότι στις προηγούμενες εκλογές του Μαΐου, πήγαν να παίξουν φόρα παρτίδα παιχνίδι κατά του Μητσοτάκη. Ολόκληρη ανακοίνωση έβγαλαν οι φανατικοί, ότι όποιος ψηφίσει την ΝΔ είναι εχθρός του ΠΑΟΚ. Μάλιστα. Και τους έγραψαν κανονικά τους φανατικούς και πήρε 40% στις ΠΑΟΚογειτονιές ο Μητσοτάκης. Ο σοβαρός κόσμος του ΠΑΟΚ δεν ασχολείται με προπαγάνδα αι άλλες τέτοιες παπαριές. Μάτια έχει και βλέπει και διαβάζει. Πόσοι βγήκαν στο δρόμο και φώναξαν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών; Καμιά 200αρια. Οι υπόλοιποι ήταν όλοι με τον Αλέξη. Ιδεολογικά, βέβαια. Όπως ήταν και ο Ιβάν Σαββίδης που νόμιζε ότι ο ελληνικός λαός τρώει σανόχορτο και θα ψήφιζε μια ζωή τον Τσίπρα, τον Πούτιν της Ελλάδας όπως τον αποκάλεσε ο πολυχρονεμένος. Την ανθίστηκε την δουλειά ο λαός του ΠΑΟΚ τα πολιτικά παιχνίδια του Ιβάν Σαββίδη.

Κι όχι μονάχα αυτά. Είναι κι άλλα, πιο σοβαρά. Μερικοί κούφιοι στο μυαλό οπαδοί του ΠΑΟΚ μαζί με τα γνωστά ΣΥΡΙΖΟtroll της Θεσσαλονίκης, τι γράφουνε, ρε, είναι για να παίρνεις τα βουνά μιλάμε. Ότι ο Μητσοτάκης καθυστερεί το γήπεδο της Τούμπας. Δεν υπάρχει. Σου λένε, όλο και κάποιος μαλάκας θα βρεθεί και θα το χάψει. Ο Μητσοτάκης έτρεξε το προεδρικό διάταγμα και κάλεσε τον Ιβάν Σαββίδη να μιλήσει, να για τις προθέσεις του. Ντουμπεκί ο Ιβάν στο Ροστόφ. Όχι στον Μητσοτάκη, ρε. Αν δεν γουστάρει, ας μην δώσει καμία απάντηση στον Μητσοτάκη για το γήπεδο. Στο λαό του ΠΑΟΚ δεν πρέπει να δώσει μία απάντηση; Θα το φτιάξει, ναι ή όχι; Ένα απλό πράγμα. Ναι ή όχι και τέλος.

Είπε τις προάλλες ο Γιώργος Ορφανός ότι μπορεί ο Ιβάν να περιμένει τους Σαουδάραβες να το φτιάξουν εν όψει του Μουντιάλ του 2030, τον οποίο συνδιεκδικούσαν με την Ολλανδό και την Αίγυπτο. Πάπαλα. Δεν παίζει το έργο. Αποσύρθηκαν Ελλάδα, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτος. Και τώρα, τι χαμπάρια, μάστορα με το γήπεδο της Τούμπας. Που είναι εκείνα τα κουβαρνταλίκια ότι θα τα έβαζε όλα από την τσέπη του ο πολυχρονονεμένος;

Κι άντε, ο Σαββίδης είναι αραχτός και κοιτάζει τις άλλες τις δουλειές του. Οι εδώ τι κάνουνε; Ο Μάκης Γκαγκάτσης υπάρχει; Το δήλωσε τις προάλλες ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης, κολλητός του Ιβάν; Ότι οι εδώ φοβούνται να του μιλήσουν του Ιβάν. Και δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη κι ο κόσμος του ΠΑΟΚ πρέπει να πάει σε μέντιουμ για να μάθει το μέλλον. Αν αυτό είναι ομάδα, οργανισμός που τον αναφέρουν οι κόλακες, τότε εγώ είμαι ο αστροναύτης Νιλ Άρμστρονγκ. Χαίρετε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα