Να υπουργός (υπηρεσιακός…), να μάλαμα…

Η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μαριάνθη Παγουτέλη, που τόλμησε να ζητήσει την καταδίκη Παπαγγελόπουλου, μπήκε στο στόχαστρο του υπηρεσιακού υπουργού  Φίλιππου Σπυρόπουλου, με την απερχόμενη στις 30/06 νυν πρόεδρο Α.Π. Μαρία Γεωργίου να σφυρίζει αδιάφορα…

Πριν από 10 ημέρες όλο το δικαστικό ρεπορτάζ «ανέβασε» ως σοβαρό θέμα την πειθαρχική δίωξη αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, επειδή καθυστερούσε να δημοσιεύσει αποφάσεις. Όλα τα άρθρα με ομοιόμορφο τρόπο σχολίαζαν επικριτικά το ζήτημα, αναφέροντας ότι «αφού και στην κορυφή της Δικαιοσύνης υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, φαντάσου τι γίνεται στις παρακάτω βαθμίδες». Επιπλέον, δε, εξήραν και την συμπεριφορά του υπηρεσιακού υπουργού Δικαιοσύνης, Φίλιππου Σπυρόπουλου, ο οποίος σχεδόν ακαριαία, σαν… Σούπερμαν, επελήφθη αυτοπροσώπως της όλης πειθαρχικής διαδικασίας!!!

Η «ΑΠΟΨΗ» όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει, ειδικά στα θέματα του δικαστικού ρεπορτάζ, ότι αν χρειαστεί πηγαίνει κόντρα στο κατευθυνόμενο ρεύμα, μπορεί να διαβάζει πίσω από τις γραμμές και εν τέλει μπορεί να αναδεικνύει την αλήθεια.

Η πρώτη απορία που μας δημιουργήθηκε είναι το γεγονός ότι η «ελεγχόμενη» αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου αποχωρεί από την υπηρεσία στις 30 Ιουνίου, δηλαδή σε 8 ημέρες, με συνέπεια να μην μπορεί να ολοκληρωθεί κανένας έλεγχος και το μόνο που θα έμενε θα ήταν μια αιωρούμενη και αναπόδεικτη συκοφαντία εναντίον ενός δικαστικού λειτουργού με 37 χρόνια υπηρεσία.

Την διεκπεραίωση αυτής της «δολοφονίας χαρακτήρα» την ανέλαβε χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς ένας συνταξιούχος καθηγητής πανεπιστημίου που ορίστηκε, δηλαδή «φυτεύτηκε» ως υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης σε συνεργασία δυστυχώς και με άλλα πρόσωπα του δικαστικού χώρου.

Αυτό που μας δημιούργησε απορία και ήταν η αφορμή να ψάξουμε την υπόθεση ήταν η κατηγορία ότι η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου καθυστέρησε να εκδώσει αποφάσεις. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι για την έκδοση απόφασης μιας υπόθεσης γίνεται διάσκεψη των μελών του τμήματος, ο εισηγητής γράφει την απόφαση και κατόπιν την εγκρίνει ο Πρόεδρος του Τμήματος, σύμφωνα με όσα έχουν αποφασίσει και τελικά δημοσιεύεται.

Η σειρά των γεγονότων έχει ως εξής: 

Η ελεγχόμενη αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι η Μαριάνθη Παγουτέλη. Στο τμήμα της υπηρετεί μία αρεοπαγίτης η οποία θέλει να γίνει και αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου. Η αρεοπαγίτης αυτή παρουσίαζε πράγματι καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων και όταν εκλήθη από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, να δώσει εξηγήσεις, το μόνο που βρήκε να πει ήταν «ότι αυτή ήταν εντάξει και συνεπής αλλά η πρόεδρος του τμήματος εντελώς αναιτιολόγητα και αδικαιολόγητα κρατάει τους φακέλους στο γραφείο της με σκοπό να την εκθέσει».

Έτσι, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε από την Μ. Παγουτέλη επιπλέον εξηγήσεις για την υπόθεση αυτή. Και τότε αποκαλύφθηκε το εξής ωραίο: η αντιπρόεδρος κ. Παγουτέλη ανέφερε ότι οι αποφάσεις της αρεοπαγίτου είχαν τόσες πολλές πλημμέλειες που αναγκαζόταν να τις ξαναγράψει η ίδια από την αρχή!!!

Δηλαδή κατά τη δική μας άποψη και κατά το κοινώς λεγόμενο οι αποφάσεις ήταν για τα μπάζα και η συγκεκριμένη αντιπρόεδρος από αίσθημα ευθύνης καθόταν και ξανάγραφε τις αποφάσεις από την αρχή.

Και ενώ κάποιος θα περίμενε ότι θα γινόντουσαν ενέργειες στο εσωτερικό του Αρείου Πάγου για να λυθεί ενδοϋπηρεσιακά το πρόβλημα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Γεωργίου που επίσης συνταξιοδοτείται στις 30/6/2023 απέστειλε αναφορά στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρα.

Αυτός εν όψει εκλογών δεν έκανε απολύτως τίποτα (Σημ.: Εδώ δεν έκανε τίποτα σε άλλες σημαντικές υποθέσεις, ποιος θα περίμενε να κάνει σε αυτήν;  Το μόνο που τον απασχολούσε ήταν να μην «σηκώνεται σκόνη» για  την επαγγελματική σχέση της γυναίκας του με τον Πάτση των δανείων και κινδυνεύσει η εκλογή του, πράγμα που το κατάφερε, άλλο αν μάλλον δεν ξαναδεί υπουργικό θώκο).

Έτσι εμφανίστηκε από το πουθενά ο υπηρεσιακός υπουργός των 20 ημερών, Φ. Σπυρόπουλος, ο οποίος αφού δεν είχε να κάνει τίποτα άλλο ασχολήθηκε με την υπόθεση αυτή. Προέβη μάλιστα σε δύο κινήσεις με περισσό θράσος και ανοησία εκ μέρους του. Απέστειλε έγγραφο που καλεί την κ. Παγουτέλη να δώσει εξηγήσεις προσωπικά στον ίδιο αρχικά στις 27/6/2023 και μετά από διόρθωση στις 22/6/2023.

Τώρα τι σόι καθηγητής Δικαίου είναι ο κύριος Σπυρόπουλος που αναλαμβάνει ταυτόχρονα τους ρόλους του υπουργού, του ανακριτή και του δικαστή, μάλλον είναι θέμα συνωμοσιολογίας. Αλλά με δεδομένο ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 25/6/2023, και στις 27/6/2023 θα έχει οριστεί όχι μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός αλλά και όλο το Υπουργικό Συμβούλιο, το να φαντάζεται κάποιος ότι θα παραμένει υπουργός για να κάνει πειθαρχικό έλεγχο σε κάποιο πρόσωπο που θα πάψει να είναι δικαστικός λειτουργός σε 3 ημέρες, μόνο ως «ήρωα» θεάτρου σκιών, τύπου Σπαθάρη, μπορεί κάποιος να τον χαρακτηρίσει…

Δυστυχώς όμως οι αιτίες αυτής της υπόθεσης είναι βαθύτερες. Η συγκεκριμένη αντιπρόεδρος μετείχε στο Ειδικό Δικαστήριο που δίκασε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη. Ήταν αυτή που εισηγήθηκε την καταδίκη και του Παπαγγελόπουλου και της Τουλουπάκη.

Η καταδίκη του Παπαγγελόπουλου έγινε με πλειοψηφία 9-4 και η αθώωση της Τουλουπάκη με πλειοψηφία 8-5. Η στάση της αυτή ενόχλησε πολλούς. Αυτό όμως που δεν γίνεται ανεκτό, είναι να παίζουν ρόλο στην δολοφονία χαρακτήρα και μάλιστα αβανταδόρικο λόγω Παπαγγελόπουλου τόσο η πρόεδρος του Αρείου Πάγου όσο και ο «αλεξιπτωτιστής» στην πολιτική Φ. Σπυρόπουλος.

(Σημ.: Μετά από σκέψη δεν αναφέρουμε το όνομα της αρεοπαγίτη, η ψευδής καταγγελία της οποίας έγινε η αφορμή για να αποκτήσει πρόσκαιρη πολιτική αξία ο Φ. Σπυρόπουλος, του οποίου η παρέμβαση στην συγκεκριμένη υπόθεση ίσως γίνει αιτία στο μέλλον οι υπηρεσιακοί υπουργοί να τοποθετούνται στο πόστο τους αφού πρώτα περάσουν από  ψηλή κρισάρα…)

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα