Ιβάν Σαββίδης: Παραμύθι η…. αποχώρηση

Υπήρξαν και αυτοί που έβλεπαν αποχώρηση του Σαββίδη. Σου λένε, δεν μπορεί να έχει παρατήσει τον ΠΑΟΚ κατ’ αυτό τον τρόπο. Επιστρέφει μια και καλή στη Ρωσία. Κι εκεί που έβγαζαν συμπεράσματα, να ’σου ο Πόντιος να παίρνει τον έλεγχο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης ως ο βασικός μέτοχος μετά την αποχώρηση των Γερμανών από την κοινοπραξία που συμμετείχαν στην απόκτηση του ΟΛΘ τον Μάρτιο του 2018.

Η νέα μετοχική σύνθεση αναδεικνύει τον επιχειρηματία ελληνικής καταγωγής από τη Ρωσία με ποσοστό 67% από 20% που κατείχε.

Η πωλήτρια εταιρεία Helanor, καθώς και οι μέτοχοι αυτής, «Deutsche Invest Equity Partners GmbH» (DIEP) και «Transconnect AG», έλαβαν την απόφαση αποεπένδυσης από τη Melbery και συνεπώς από την ΟΛΘ Α.Ε.

H αγοράστρια εταιρεία Belterra προχώρησε στην απόφαση αγοράς του ποσοστού μετοχών, στα πλαίσια της επενδυτικής πολιτικής της για επέκταση σε συγκεκριμένους κλάδους στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών και στη διαχείριση Λιμένων.

Το επενδυτικό fund προτίμησε να αποχωρήσει από το σχήμα, καθώς επεδίωξε να κατοχυρώσει τα κέρδη από την επένδυση και προήλθαν από την είσπραξη μερισμάτων των τελευταίων τριών ετών και την άνοδο της τιμής της μετοχής του ΟΛΘ. Η εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη «Belterra Investments Ltd.» που πήρε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει έδρα την Κύπρο.

Ουδείς λοιπόν πλέον μπορεί ν’ αμφισβητήσει τη βούληση του Ιβάν να μείνει στη βόρεια Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο πως την επένδυση στον ΟΛΘ χαιρέτησε ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, εκδίδοντας ανακοίνωση στην οποία τόνισε ότι:

«Το Μεγάλο Αφεντικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνεχίζει να δίνει πνοή και όραμα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, προχωρώντας σε μία κίνηση που μόνο “απουσία” δεν δείχνει.

»Τι και αν βιάστηκαν “κόκκινοι και Βένετοι” να μιλήσουν για απαξίωση και ενδεχόμενη αποχώρηση του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ; Ο Κυρίαρχος του επιχειρείν στον Βορρά είναι εδώ, συνεχίζει, και θα συνεχίζει να κλείνει στόματα και να “αγκυλώνει: δάχτυλα, τα οποία δημιουργούν όνειρα απατηλά σε προκάτ δημοσιογραφικά “ρεπορτάζ”.

Μπράβο Πρόεδρε, συνέχισε γερά…»

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα