Και τέταρτος βουλευτής αφήνει τα έδρανα και ρίχνεται στη μάχη του κορωνοϊού

Και τέταρτος βουλευτής – γιατρός αφήνει τα καθήκοντά του στο δημόσιο βίο και μπαίνει στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοιού.

Πρόκειται για τον βουλευτή Θεσπρωτίας της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα που ανακοίνωσε την ένταξή του στο σύστημα υγείας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ανταποκρίνομαι στην πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας και τίθεμαι ως καρδιολόγος στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της 6ης Υ.ΠΕ. εθελοντικά και χωρίς αποζημίωση.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τη στήριξη των ασθενών και των επαγγελματιών του Ε.Σ.Υ., που έχουν υπερβάλει εαυτούς. Τώρα, την ώρα της πιο μεγάλης μάχης που δοκιμάζει τις αντοχές τους στα όρια, μάς χρειάζονται περισσότερο παρά ποτέ!” έγραψε στη δήλωσή του.

Μαζί με τρεις συναδέλφους του στην “μάχη” κατά του κορονοϊού
Στη μάχη κατά της πανδημίας αποφάσισαν να ριχτούν με την ιατρική επαγγελματική τους ιδιότητα, και άλλοι τρεις βουλευτές του κοινοβουλίου.

Πρόκειται για δύο βουλευτές της ΝΔ που είναι ο Χρήστος Κέλλας και ο Κώστας Μπλούχος καθώς και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΚΚΕ, πνευμονολόγος, Γιώργος Λαμπρούλης που ζήτησαν από τον πρόεδρο της Βουλής απαλλαγή από τα κοινουλευτικά τους καθήκοντα προκειμένου να ενισχύσουν το σύστημα υγείας.

Σημειώνεται ότι οι κ.κ. Κέλλας και Λαμπρούλης προέρχονται από την Θεσσαλία και συγκεκριμένα από τη Λάρισα καθώς και οι δύο εκλέγονται εκεί, ο μεν πρώτος με το κυβερνών κόμμα της ΝΔ, ο δεύτερος με το ΚΚΕ.

Ο κ. Κέλλας είναι αναισθησιολόγος – ελεύθερος επαγγελματίας ενώ ο κ. Λαμπρούλης πνευμονολόγος του ΕΣΥ στο ΓΝ της Λάρισας.

Ο Κωνσταντίνος Μπλούχος είναι χειρουργός και εκλέγεται βουλευτής στη Δράμα με τη ΝΔ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα