Καιρός: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και υγρασία για σήμερα Κυριακή

Αυξημένα ποσοστά υγρασίας και υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή θα κυριαρχήσουν τη σημερινή ημέρα

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα δυτικά, τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά και στο Βόρειο Ιόνιο πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας, τοπικές ομίχλες τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, μέτριοι άνεμοι στα πελάγη και τοπικά στο Νότιο Ιόνιο ισχυροί, μεταφορά αφρικανικής σκόνης, θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά:

Για την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα δυτικά, με τοπικές βροχές στην Ήπειρο και στο Ιόνιο και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στο Βόρειο Ιόνιο και αυξημένα ποσοστά υγρασίας με αποτέλεσμα την περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 17 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 19 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 15 έως τους 24 βαθμούς στην Ήπειρο), 18 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 15 έως 29 βαθμούς στην Κρήτη, 14 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 18 έως 26 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Νότιο Ιόνιο ισχυροί 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Αττική

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και αυξημένα ποσοστά υγρασίας με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν κυρίως από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα