Καισαρική σε 26χρονη ανεμβολίαστη έγκυο στη Θεσσαλονίκη

Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης

Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, νοσηλεύεται η 26χρονη ανεμβολίαστη έγκυος από τη Δράμα, καθώς νοσεί από κορωνοϊό. Η γυναίκα που διανύει την 37η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της είναι σε κρίσιμη κατάσταση και σύμφωνα με πληροφορίες οι θεράποντες ιατροί προχωρούν σε καισαρική.

Επικίνδυνος ο κορωνοϊός για τις εγκύους

Ο κορωνοϊός μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επικίνδυνος για τις εγκύους, όπως δείχνουν όλες οι νεότερες μελέτες. Σε σχετική αναφορά ο πρόεδρος της Ένωσης Μαιευτήρων – Γυναικολόγων Ελλάδας, Λουκάς Κλέντζερης μίλησε για μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση που θα απειλήσει την ζωή όχι μόνο της μητέρας αλλά και του εμβρύου ή και των δύο μαζί. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες που απορρέει από μελέτες για εγκύους που νοσούν κορωνοϊό.

Πρώτον, η νόσος είναι πολύ πιο βαριά, η γυναίκα υποφέρει πολύ περισσότερο με τα συμπτώματα να είναι πολύ πιο έντονα σε σύγκριση με τις μη έγκυες. Επίσης η έγκυος που νοσεί, έχει μέχρι και 20 φορές περισσότερες πιθανότητες να εισαχθεί σε ΜΕΘ και να διασωληνωθεί με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η διασωλήνωση για την ίδια και το έμβρυο. Τρίτον, έχει 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να αποβιώσει».

Το εμβόλιο δεν έχει επίδραση στην εγκυμοσύνη

«Το οποίο εμβόλιο δεν έχει καμία επίδραση τερατογενή, δεν επηρεάζει την εγκυμοσύνη, γι’ αυτό και οι έγκυες πρέπει να το κάνουν, σύμφωνα και με δεδομένα από τις πιο πρόσφατες μελέτες, ακόμα και στο πρώτο τρίμηνο, καθώς δεν αυξάνεται η πιθανότητα αποβολής», σημείωσε ενώ πρόσθεσε ότι

«Από τις 100άδες χιλιάδες γυναικών που έχουν εμβολιαστεί κατά την εγκυμοσύνη, έχουμε δει ότι ούτε η εγκυμοσύνη επηρεάζεται, ούτε το έμβρυο. Η έγκυος γυναίκα δεν κινδυνεύει από το εμβόλιο, κινδυνεύει από την νόσο. Αν κάποιοι γυναικολόγοι λένε το αντίθετο, αυτό δεν έχει καμία επιστημονική βάση. Έχουμε βγάλει κατευθυντήριες οδηγίες οι 2 εταιρείες γυναικολόγων, το Βασιλικό Κολέγιο της Αγγλίας, το Αμερικανικό Κολέγιο, δεν υπάρχει κανείς λόγος να συμβουλεύει κάποιος γυναικολόγος μια γυναίκα να μην κάνει το εμβόλιο»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα