Θεσσαλονίκη: Άνοιξε το Γενί Τζαμί για το Ραμαζάνι μετά από 102 χρόνια

Από νωρίς το πρωί πλήθος πιστών φτάνουν στον χώρο, ενώ τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. περιμετρικά είναι ιδιαίτερα αυξημένα

Μετά από 102 χρόνια, το Γενί Τζαμί στη Θεσσαλονίκη, που χρησιμοποιείται ως εκθεσιακός χώρος της δημοτικής Πινακοθήκης, άνοιξε για την τελετή λύσης της νηστείας του Ραμαζανίου.

Από νωρίς το πρωί πλήθος πιστών φτάνουν στον χώρο προκειμένου να προσευχηθούν, ενώ τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. περιμετρικά του χώρου είναι ιδιαίτερα αυξημένα, με τους αστυνομικούς να βρίσκονται στην είσοδο και να πραγματοποιούν ελέγχους όπου χρειάζεται.

Η απόφαση ελήφθη από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων και η πρώτη προσευχή ξεκίνησε στις 07.30, από τον Αιγύπτιο Ιμάμη Τάχα Απντελγκαλίλ, Έλληνα πολίτη και μέλος της θρησκευτικής επιτροπής του ισλαμικού τεμένους της Αθήνας.

Η προσευχή, που ολοκληρώθηκε μετά από μισή ώρα, τελέστηκε στα αραβικά, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε κήρυγμα στα αραβικά και στα ελληνικά.

Μια κοπέλα από την Ινδονησία, που σπουδάζει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έφτασε σήμερα στο Γενί τζαμί. «Είμαι πολύ χαρούμενη που πρώτη φορά ανοίγει για εμάς και γιατί εδώ μπορώ να βρω την Μουσουλμανική μου οικογένεια και μπορώ να γιορτάσω το Ραμαζάνι».

Δείτε φωτογραφίες:

tzami-6

 

tzami-7

 

tzami-8

 

tzami-9

 

tzami-10

 

tzami-11

 

tzami-12

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα