Καλά τα σχέδια, ευθύνες δεν υπάρχουν;

Τη στρατηγική του απέναντι στην τρόικα όσον αφορά –μεταξύ άλλων– την ΕΛΒΟ ετοιμάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν θέλει να κλείσει.

Για την ΕΛΒΟ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ετοιμάζει το πλάνο των παραγγελιών και την εξέλιξη των εσόδων για τα επόμενα πέντε χρόνια, έτσι ώστε να ενισχύσει το επιχείρημα του υπουργείου Οικονομικών ότι η εκκαθάριση εν λειτουργία «συμφέρει» περισσότερο από την πτώχευση.

Άλλωστε, στόχος είναι να μπει ένας διαχειριστής, ο οποίος θα έχει υπερεξουσίες με στόχο να εξυγιανθεί η επιχείρηση και στη συνέχεια να πουληθεί.

Για να γίνει όμως αυτό, η κυβέρνηση σκοπεύει να χρησιμοποιήσει έναν νόμο του 2005, ο οποίος αναφέρεται στις κρατικές εταιρείες! Και κάπου εδώ, εμείς μπερδευόμαστε και χρειαζόμαστε τη βοήθεια των υπουργών Οικονομικών κ. Στουρνάρα και Άμυνας κ. Αβραμόπουλου.

Αν θυμόμαστε καλά, από το 2000 έως το 2010 το management της εταιρείας μαζί με το 43% αρχικά είχε εταιρεία του κ. Μυτιληναίου. Σε εκείνο μάλιστα το διάστημα, η ΕΛΒΟ έλαβε με απευθείας ανάθεση έργα ύψους 600 εκατ. ευρώ από τον «αείμνηστο» πολιτικά –καλά να είναι στην υγεία του– Άκη Τσοχατζόπουλο.

Αν λοιπόν θυμόμαστε καλά –ίσως και όχι– η σήμερα κρατική εταιρεία  διοικήθηκε ως ιδιωτική εταιρεία επί μία δεκαετία με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το ερώτημα που τίθεται είναι λοιπόν αν τα 600 εκατ. ευρώ των απευθείας αναθέσεων δόθηκαν σε κρατική εταιρεία που όμως κυβερνούσε ιδιώτης, και όπως είναι φυσικό θα κοίταγε το συμφέρον του, ή σε ιδιωτική εταιρεία, κάτι που απαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση διά… μαστιγίου.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι κ.κ. υπουργοί είναι πνιγμένοι ο ένας με την τρόικα και ο άλλος με τη Συρία, αλλά μια απάντηση θα βοηθούσε…  «Α»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα