Καμίνια: Ραγδαίες εξελίξεις με την 14χρονη που μαχαίρωσε τη μητέρα της

«Υπνοβατούσε η μικρή», λέει ο σύντροφος της μητέρας. Τι λέει ο ψυχολόγος

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε γύρω από το τραγικό συμβάν όπου μία 14χρονη κοπέλα στα Καμίνια μαχαίρωσε την μητέρα της την ώρα που κοιμόταν.

Την νέα τροπή στην υπόθεση την δίνει ο σύντροφος του θύματος, αλλά και η άποψη του ψυχολόγου.

«Η μικρή είναι ένα θαυμάσιο παιδί. Δεν έπαιζε video games, είναι του αθλητισμού περισσότερο. Η μόνη εξήγηση που έχει δοθεί μέχρι τώρα είναι ότι υπνοβατούσε εκείνη τη νύχτα. Ξύπνησε από τις φωνές της μητέρας της και υπέστη σοκ», τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο σύντροφος της 48χρονης μητέρας, που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Θριάσιο.

Η άποψη ότι το περιστατικό συνέβη χωρίς να το αντιλαμβάνεται ουσιαστικά η έφηβη ενισχύεται και από τις δηλώσεις ψυχολόγου.

Ψυχολόγος: Δεν είναι απίθανο η υπνοβασία να συνδέεται με βιαίες πράξεις

Όπως αναφέρει, συγκεκριμένα, ο ψυχολόγος Δημήτρης Απατάγγελος το φαινόμενο της υπνοβασίας «μπορούμε να πούμε πως σαν φαινόμενο είναι εξαιρετικά σπάνιο ειδικά όταν συνδέονται με τέτοιες βίαιες πράξεις. Δεν μπορεί όμως να είναι απίθανο».

Το 14χρονο κορίτσι που οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία στον εισαγγελέα έχει επιστρέψει στο σχολείο της και στις καθημερινές δραστηριότητες και συνήθειές της. Άποψη των ειδικών είναι πως το κορίτσι δεν πρέπει να παρεκκλίνει από το πρόγραμμά της.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Γιάνναρος τονίζει πως μετά το περιστατικό «ο αρμόδιος εισαγγελέας και ανακριτής αποφάνθηκαν πως το παιδί πρέπει να συνεχίσει να παρακολουθεί απρόσκοπτα τη σχολική του καθημερινότητα και του επιβλήθηκαν αναμορφωτικά μέτρα για να παρακολουθείται από ειδικό ψυχολόγο».

Ο σύντροφος της μητέρας της 14χρονης βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της και όπως λέει «αναρρώνει αλλά δεν επιτρέπει η κατάστασή της επισκεπτήριο ακόμη και αυτό που ζητάει συνέχεια είναι τα δυο της παιδιά. Η εξέλιξη της πορείας της υγείας της 48χρονης κρίνεται ικανοποιητική. Η ίδια ύστερα από ένα πολύωρο χειρουργείο νοσηλεύεται εκτός κινδύνου».

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς τις αμέσως επόμενες ημέρες η 48χρονη μητέρα θα επιστρέψει και πάλι στο σπίτι της στα Καμίνια.

 

Διαβάστε επίσης