«Καμπανάκι» Μαρουσάκη για την νέα κακοκαιρία: «Αναμένονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην Αττική»

Ο μετεωρολόγος τόνισε ότι το νέο κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι προς το απόγευμα της Κυριακής

Για τη νέα επιδείνωση του καιρού,  μίλησε ο  μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη της στην Αττική.

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι της Παρασκευής η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Μάλιστα οι μετεωρολόγοι αναφέρουν πως αυτή τη φορά αναμένεται έντονη βροχόπτωση στη πρωτεύουσα, καλώντας τους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Newsbomb.gr , ο κ. Μαρουσάκης σημείωσε ότι «θα έχουμε ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα ξεκινήσει από σήμερα το βράδυ από τα βορειοδυτικά». Μάλιστα, σημείωσε ότι «αναμένονται χιονοπτώσεις στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα», ενώ στην Αττική θα σημειωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις.

Ακόμη, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι το νέο κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι προς το απόγευμα της Κυριακής.

Επιπλέον, έκανε λόγο για έντονες βροχοπτώσεις προς τα νότια και το νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ έκρουσε «καμπανάκι» για την Αττική, σημειώνοντας ότι αναμένονται «έντονα πλημμυρικά φαινόμενα», τα οποία σε συνδυασμό με το χιόνι που λιώνει «θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι πυκνή χιονόπτωση αναμένεται στα Βίλια, όπου ήδη είναι μεγάλη η ποσότητα χιονιού.

Ο κ. Μαρουσάκης υπογράμμισε ότι ενδεχομένως προβλήματα να προκληθούν στην Αθηνών – Λαμίας, προς τα βόρεια τμήματά της (όπου μπορεί να σημειωθούν και χιονοπτώσεις), ενώ έντονες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη, στην Πελοπόννησο και την Εύβοια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα