Καμπάνια ενημέρωσης των καταναλωτών για το λάδι και την ελιά, την υγεία και τη μεσογειακή διατροφή

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και των δήμων στους οποίους διεξάγονται

Καμπάνια εξωστρέφειας με στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών αρχίζει η Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε) με αφορμή την αρχή της νέας ελαιοκομικής περιόδου 2019/2020.

Σε συνεννόηση με τους δήμους της Αττικής, αρχίζει μια σειρά εκδηλώσεων με θέμα «Μαθαίνω για το Λάδι και την Ελιά, την Υγεία και τη Μεσογειακή Διατροφή».

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και των δήμων στους οποίους διεξάγονται.

Η 1η εσπερίδα θα γίνει στο δήμο Περιστερίου, στο αμφιθέατρο του δημαρχείου, Δ/νση: Πλατεία Δημοκρατίας 1 (Είσοδος από Εθνικής Αντιστάσεως) – Στάση Μετρό Περιστέρι, την 1η Νοεμβρίου 2019, ώρα 18:00.

Η 2η εσπερίδα θα διεξαχθεί στο δήμο Γλυφάδας, Δ/νση: Δημοτικό Κινηματοθέατρο Γλυφάδας – Μελίνα Μερκούρη, Ανατολικής Ρωμυλίας 127, στις 18 Νοεμβρίου 2019, ώρα 18:00

Η θεματολογία των ενημερωτικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

1] “Η διατροφή ως στοιχείο πολιτισμού”, με εισηγήτρια την Δρ. Αικατερίνη Πολυμέρου Καμηλάκη, τέως διευθύντρια Λαογραφικού Κέντρου Ακαδημίας Αθηνών, πρόεδρο της 4Ε.

2] “Τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής, από την παιδική ηλικία έως τα βαθειά γηρατειά”, με εισηγητή τον Δημοσθένη Παναγιωτάκο, καθηγητή στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής, αντιπρύτανη στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και την Αλεξάνδρα Φωσκόλου, επιστημονική συνεργάτιδα και υποψήφια διδάκτωρα.

3] “Οι ποιοτικές κατηγορίες του ελαιολάδου, κανόνες σωστής χρήσης και συντήρησης”, με εισηγητή την Έφη Χριστοπούλου, χημικό, γευσιγνώστρια, εμπειρογνώμωνα Ε.Ε. και IOC,

4] “Φάε 5 ελιές την ημέρα!” με εισηγητή τον Γιώργο Μπόσκο, καθηγητή στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο,

5] “Πυρηνέλαιο, ο άγνωστος συγγενής του ελαιολάδου”, με εισηγητή τον Νίκο Ανδρικόπουλο, ομότιμο καθηγητή Βιοχημείας και Χημείας Τροφίμων, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Τις συζητήσεις με το κοινό θα συντονίζει ο Βασίλης Ζαμπούνης, γεωργοοικονομολόγος, Άξιον Εκδοτική.

Σημειώνεται ότι η 4Ε αποτελείται από 57 επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων και η απαρχή της ήταν η έκδοση της «Εγκυκλοπαίδειας Ελαιοκομίας: Το Ελαιόλαδο» (688 σελ.), γραμμένη από 38 μέλη της. Η εταιρεία βρίσκεται μόλις στο δεύτερο έτος από την ίδρυσή της και οικονομικά βασίζεται στις συνδρομές των μελών της.

Επίσης, η 4Ε αποτελεί συνδεδεμένο μέλος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου (ΕΔΟΕ), υποστηρίζει τεκμηριωμένα τη σύσταση του Συμβουλίου Ελαιοκομικής Πολιτικής (ΣΕΠ) και έχει επεξεργαστεί και δημοσιοποιήσει μια ολοκληρωμένη Στρατηγική Ελαϊκής Πολιτικής.

Πληροφορίες: τηλ. 210 3210621 και www.4E-olive.com

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα