«Κάνει παζάρια στις πλάτες των Ελλήνων»

 

Για παζάρια στις πλάτες του ελληνικού λαού έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις αλλεπάλληλες συναντήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.  Το κόμμα της Κουμουνδούρου, σε ανακοίνωση του, τονίζει  ότι «η κυβέρνηση των προθύμων δρομολογεί νέες απολύσεις και νέες μειώσεις μισθών».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

 

«Η νέα κυβέρνηση των προθύμων κάνει παζάρια στις πλάτες του ελληνικού λαού, δρομολογώντας νέες απολύσεις, χαράτσια, μειώσεις μισθών και συντάξεων, κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων. Δεν υπάρχει κανένα ίχνος ντροπής και κανένας δισταγμός από εκείνους που έχουν φέρει τη χώρα στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και τους πολίτες της στην απόγνωση. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα γαντζωθούν στις καρέκλες τους και πως θα υλοποιήσουν στο ακέραιο τις απαιτήσεις της τρόικας.

Έχουν βυθίσει τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο υπερδανεισμού, που σε συνδυασμό με την ακραία πολιτική λιτότητας εκτοξεύουν το δημόσιο χρέος, την καταπολέμηση του οποίου υποτίθεται ότι υπηρετεί το μνημονιακό πρόγραμμα».

Και κατέληξε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Τα ψέματα, όμως, και οι εκβιασμοί τελείωσαν. Μόνο με μια ριζικά διαφορετική πολιτική ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, έξω από τα μνημόνια της λιτότητας και της χρεοκοπίας, μπορεί να υπάρξει κοινωνικά δίκαιη έξοδος από την κρίση. Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να κοροϊδευόμαστε»

Διαβάστε επίσης