“Κατραπακιά” για τον Σούνακ τα αποτελέσματα των Δημοτικών εκλογών στη Βρετανία

Ο Κιρ Στάρμερ, πρόεδρος του Εργατικού κόμματος, πιέζει τον Ρίσι Σούνακ να ανακοινώσει ημερομηνία εθνικών εκλογών άμεσα

Έπειτα από 14 χρόνια συντηρητικής διακυβέρνησης, οι ψηφοφόροι της Βρετανίας εμφανίζονται «πεινασμένοι» για αλλαγή, γράφουν σήμερα οι «New York Times». Και ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δεν φαίνεται να μπορεί να τους πείσει για το αντίθετο.

Η Σούζαν Χολ, η υποψήφια των Συντηρητικών για το Λονδίνο, έχασε με μόλις 32,7% των ψήφων έναντι 43,9% του Σαντίκ Καν. Για «άσχημη μέρα» για τους Συντηρητικούς, κάνει λόγο η εφημερίδα Sunday Telegraph. «Είμαστε καταδικασμένοι», υπογραμμίζει η Sunday Express για τους συντηρητικούς. Ο Ρίσι Σούνακ θα προσπαθήσει να επανέλθει στο προσκήνιο την ερχόμενη εβδομάδα, με μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με τα εργασιακά, την πάταξη της αντισημιτικής συμπεριφοράς και την απέλαση των μεταναστών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι δηλώνει στην Sunday Telegraph ότι είναι πεπεισμένος ότι οι ψηφοφόροι που έχουν “απομακρυνθεί” από τους Συντηρητικούς θα επιστρέψουν εγκαίρως στις γενικές εκλογές. Ωστόσο σειρά δημοσκοπήσεων αφήνουν πίσω το κυβερνών κόμμα από 18 έως 24 μονάδες με τουρ Εργατικούς να προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσουν περισσότερες από 400 έδρες στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Ο Σαντίκ Καν στα 53 του χρόνια, γιος πακιστανών μεταναστών που ανήκει στο Εργατικό Κόμμα, νίκησε την υποψήφια του Συντηρητικού Κόμματος Σούζαν Χολ και ξεπέρασε τον προκάτοχό του Μπόρις Τζόνσον που είχε εξασφαλίσει δύο θητείες στην δημαρχία του Λονδίνου, αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Κατά την διάρκεια της πρώτης του θητείας, ο Σαντίκ Καν πολέμησε με σφοδρότητα κατά του Brexit. Αυτήν την φορά, υποσχέθηκε μια «πιο δίκαιη, πιο ασφαλή, πιο πράσινη πόλη για όλο τον κόσμο».

Ο δήμαρχος ενσαρκώνει μίας από τις success-stories που αγαπά το Λονδίνο, πόλη του κόσμου υπερήφανη για την πολυπολιτισμικότητά της, όπου το 46% των κατοίκων δηλώνουν ασιατικής καταγωγής, μαύροι ή μιγάδες ή «άλλο». Δεν χάνει ποτέ ευκαιρία να επικαλεσθεί την ταπεινή του καταγωγή και δηλώνει ότι τηρεί την νηστεία του ραμαζανιού, δεν πίνει και προσπαθεί να κάνει τις προσευχές κάθε μέρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα