Κανονικά τα ΜΑΤ στη Λεωφόρο για το ματς του Παναθηναϊκού

Παρέμβαση του διοικητή της ΓΑΔΑ

Με παρέμβαση του διοικητή της ΓΑΔΑ επέστρεψαν στην υπηρεσία τους οι δυνάμεις των ΜΑΤ που νωρίτερα είχαν αρνηθεί να μεταβούν στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στο πλαίσιο μέτρων ασφαλείας για το ευρωπαϊκό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι Χάϊφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής μίλησε μέσω ασυρμάτου με τους αστυνομικούς των πέντε διμοιριών των ΜΑΤ και τελικά το ζήτημα έληξε με την επιστροφή τους στην υπηρεσία όπως είχαν διαταχθεί

Στο Αρχηγείο οι προϊστάμενοι

Παράλληλα στη ΓΑΔΑ και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. μετέβησαν οι προϊστάμενοι της διεύθυνσης αποκατάστασης μέτρων τάξης προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Οι διμοιρίας των ΜΑΤ που αρνήθηκαν να μεταβούν στο γήπεδο σταμάτησαν με τα λεωφορεία που τους μετέφεραν στη Βασ. Σοφίας κοντά στην πλατεία Μαβίλη και είπαν στους ανώτερούς τους ότι θα πάνε στη Λεωφόρο μόνο αν σημειωθούν επεισόδια ή αν προκύψει κάποια άλλη έκτακτη κατάσταση.

Η κίνηση αυτή των αστυνομικών εκλαμβάνεται ως στάση διαμαρτυρίας για τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Όπως διευκρινιζόταν δεν ήταν μία κίνηση συνδικαλισμού, αλλά μία εσωτερική απόφαση των ανδρών των συγκεκριμένων διμοιριών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα