Κάντε κάτι, Αυγενάκη, Καπράλε, μη γίνουμε ρεζίλι και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με τους «Μακεδόνες» (pic)

Αυτό τώρα, τι είναι; Μήπως ένα ακόμα, κόλπο των Σκοπιανών; Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του έχει λάβει χρηματοδότηση από το κράτος και ως εκ τούτου πρέπει να προχωρήσει στην αλλαγή της ονομασίας της. Να ονομάζεται, δηλαδή, Ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας κι όχι σκέτης «Μακεδονίας» όπως στο EURO 2021.

Τι θα πει «πρέπει ν’ αλλάξει»; Κι αν δεν θέλει, δηλαδή, δεν θα αλλάξει; Κι όχι μόνο αυτή, αλλά όλα οι ομοσπονδίες. Έρχονται και Ολυμπιακοί Αγώνες τον άλλο μήνα στο Τόκιο. Πώς θα παρουσιαστούν οι γείτονες εκεί; Ως Βόρεια Μακεδονία ή σκέτο «Μακεδονία»; Αυτό δεν το είπε ο Ζάεφ.

Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Με προτροπές δεν γίνεται τίποτα και με δηλώσεις μπλα μπλα μπλα.

Η χώρα δεν χρειάζεται νέες αντιπαραθέσεις. Αναμφίβολα, όλοι οι μη κυβερνητικοί φορείς, δηλαδή οι νομικές οντότητες του ιδιωτικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών επιχειρήσεων και των σωματείων, πρέπει να συμμορφωθούν, εφ’ όσον λαμβάνουν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις διεθνείς δραστηριότητές τους” σημείωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Κι εντάξει, ο Ζαγοράκης έστειλε αυτήν την επιστολή σε FIFA, UEFA και καλά έκανε. Ότι «πετάξτε έξω τους κυρίους». Οι άλλες ομοσπ0ονδίες έκαναν τίποτα; Ο Καπράλος θα κάνει τίποτα που είναι και πρόεδρος των Ολυμπιακών Επιτροπών της ΔΟΕ; Να μας το πει τώρα τι θα κάνει.

Θα στείλει επιστολή στην ΔΟΕ, ώστε να αλλάξει ονομασία η Ολυμπιακή Επιτροπή των Σκοπιανών που ονομάζεται «Μακεδονική». Κι όχι μονάχα ο Καπράλος, αλλά και οι άλλες ομοσπονδίες έκαναν τίποτα; Ασχολήθηκε ο Αυγενάκης, μην γίνουμε ρεζίλι των σκυλιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες και κατέβουν τσαμπουκά, αγνοώντας τον Ζάεφ, σαν σκέτοι «Μακεδόνες»;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα