Κασσάνδρα ο ΠΟΥ – Περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους θα κολλήσουν την ΟΜΙΚΡΟΝ στις επόμενες 6-8 εβδομάδες

Προς παράταση των μέτρων προσανατολίζεται η εισήγηση των λοιμωξιολόγων στην κυβέρνηση

Μία κασσάνδρεια πρόβλεψη δημοσιοποόιησε σήμερα Τρίτη (11/1) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτομίντασ ότι το επόμενο δίμηνο περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους ενδέχεται να έχουν προσβληθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον Χανς Κλούγκε, διευθυντή του ΠΟΥ για την Ευρώπη, την πρώτη εβδομάδα του 2022 στη Γηραιά Ήπειρο καταγράφηκαν περισσότερα από 7 εκατομμύρια νέα κρούσματα Covid-19, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με πριν δύο εβδομάδες. “Με αυτούς τους ρυθμούς” υπογράμμισε ο Κλούγκε “το Ινστιτούτο Υγειονομικών Μετρήσεων και Εκτιμήσεων (IHME) προβλέπει ότι περισσότερο από το 50% του πληθυσμού της περιοχής θα έχει μολυνθεί από την Όμικρον τις επόμενες 6 με 8 εβδομάδες”.

Στην Ελλάδα οι επιστήμνοες δεν περίμεναν τον ΠΟΥ για να παραμείνουν σε εγρήγορση. Η αύξηση των κρουσμάτων που θα φέρει νομοτελειακά η επανέναρξη των σχολείων (σ.σ. πάνω απο 25.000 οι δυνητικές  λοιμώξεις σε μόλις 48 ώρες) δεν αφήνει περιθώριο για ευφησυχασμούς γι αυτό και ΄το πιθανότερο σενάριο έινια ότι η αυριαν΄ή συνεδρίαση της Επιτροπής θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση την παράταση των υφιστάμενων μέτρων για ακόμη 7 ημέρες ώστε να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα