Κασσελάκης σε Μητσοτάκη: Οι τίμιοι ελεύθεροι επαγγελματίες βαφτίζονται φοροφυγάδες

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στη δήλωσε Μητσοτάκη ότι «τα χρήματα από τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής θα επιστρέφουν στην κοινωνία»

Με ένα ειρωνικό σχόλιο απάντησε το πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης στη δήλωση του Κυριακού Μητσοτάκη για τη φοροδιαφυγή.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως «τα χρήματα από τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής θα επιστρέφουν στην κοινωνία» με τον κ. Κασσελάκη να απαντάει με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, στην οποία κατηγορεί την κυβέρνηση πως «βαφτίζει» τους τίμιους ελεύθερους επαγγελματίες «συλλήβδην ‘φοροφυγάδες’ για να πληρώνουν παραπάνω φόρο 1444 ευρώ ανεξαρτήτως των εισοδημάτων τους».

Μάλιστα καταλήγει στην ανάρτησή του με ειρωνικό ύφος σημειώνοντας πως «παρακαλεί» τους ελεύθερους επαγγελματίες να τον «ενημερώσουν όταν δουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιστρέφει τους κόπους τους στην κοινωνία».

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Οι τίμιοι ελεύθεροι επαγγελματίες που βαφτίζονται συλλήβδην ‘φοροφυγάδες’ για να πληρώνουν παραπάνω φόρο 1444 ευρώ ανεξαρτήτως των εισοδημάτων τους, παρακαλώ να με ενημερώσουν όταν δουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιστρέφει τους κόπους τους στην κοινωνία».

Τι δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Νωρίτερα μέσω του εβδομαδιαίου απολογισμού του κυβερνητικού έργου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέπεμψε το μήνυμα ότι η κυβέρνησή του είναι ανυποχώρητη απέναντι στη φορολογική αδικία και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για απολύτως μετρημένη και ισορροπημένη παρέμβαση, η οποία «δεν αποτελεί πρόσθετη φορολόγηση» και διαμήνυσε ότι «τα χρήματα από τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής θα επιστρέψουν στην κοινωνία για καλύτερη υγεία, περισσότερες δαπάνες για την παιδεία, αποτελεσματικότερη δημόσια ασφάλεια και άμυνα, μεγαλύτερη στήριξη στις νέες οικογένειες».

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, βάσει των οποίων η ανεργία υποχώρησε στο 10% τον περασμένο Σεπτέμβριο. «Η Ελλάδα γίνεται σταδιακά μια πιο δίκαιη χώρα με λιγότερες ανισότητες για αυτές τις δύο ομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα