Καταδικάστηκε ο Κώστας Βαξεβάνης

Αποζημίωση ύψους 5.000 ευρώ για ηθική βλάβη του Κωνσταντίνου Μπογδάνου διέτεξε το δικαστήριο να καταβάλει ο Κώστας Βαξεβάνης.

Η καταδικαστική απόφαση ελήφθη μετά από προσφυγή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για προσβλητικό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento και της ιστοσελίδας documento.gr.

Η καταδικαστική απόφαση για τον Κ. Βαξεβάνη

Σύμφωνα με την 3675/2020 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, διατάσσεται καταβολή αποζημίωσης ύψους 5.000 ευρώ από τη “DOCUMENTO MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ” στον βουλευτή Α’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μπογδάνο, για ηθική βλάβη από προσβλητικό δημοσίευμα.

Το επίμαχο άρθρο δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο του 2017 στην εν λόγω εφημερίδα, στην ιστοσελίδα documentonews.gr και στη συνέχεια στη σελίδα του Documento στο Facebook.

Ο συντάκτης απέδωσε στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο φιλοφασιστικά αισθήματα προβαίνοντας παράλληλα σε ακραίους χαρακτηρισμούς, κάτι που το δικαστήριο αναγνώρισε ως συκοφαντία και προσβολή, κάνοντας δεκτή την αγωγή και επιδικάζοντας αποζημίωση.

Η δικαστική απόφαση ορίζει επίσης την αφαίρεση του δημοσιεύματος από την ιστοσελίδα και το Facebook με επιπρόσθετη αποζημίωση 5.000 ευρώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, αλλά και την καταβολή μέρους των δικαστικών εξόδων στον ενάγοντα. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κατέθεσε την αγωγή ως πολίτης -και όχι ως πολιτικός- τον Ιούνιο του 2018.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα