Καταγγελία Μηταράκη “καίει” τον ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό

Ο Νότης Μηταράκης “έκαψε” τον ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό. Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου προχώρησε σε μια απίστευτη καταγγελία στη Βουλή  για τον τρόπο που οι αρμόδιες υπηρεσίες χορηγούσαν άσυλο σε μετανάστες έκανε ο κ. Νότης Μηταράκης στην Βουλή.

Ο Νότης Μηταράκης μίλησε για «φαινόμενα δογματισμού» και αποκάλυψε πως μεταξύ άλλων «εκδόθηκε θετική απόφαση ασύλου, σε τελεσίδικα καταδικασμένο για κακούργημα, για διακίνηση ανθρώπων. Υπόθεση για την οποία, έχει διαταχθεί πρόσφατα Ένορκη Διοικητική Εξέταση».

Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης άσκησε κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «επί των ημερών σας, εσκεμμένα, δημιουργήσατε συνθήκες συμφόρησης στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα, γεμίσατε την Ελλάδα δομές, δίνατε ατέρμονα επιδόματα και στέγαση, κάνατε την χώρα μας θελκτικό προορισμό για μετανάστες».

Αναφορικά με την Μόρια είπε «η Μόρια τελείωσε. Έχουμε την ευκαιρία να χτίσουμε κάτι καλό από το μηδέν.Κατά τα πρότυπα των ΚΥΤ των άλλων νησιών. ΚΥΤ σύγχρονα, ασφαλή και αξιοπρεπή τόσο για την εικόνα της χώρας όσο και για τους αιτούντες.

Και άμεσα θα ξεκινήσει η κατασκευή της μόνιμης δομής, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Φυσικά οι υπαίτιοι του εμπρησμού, που έθεσε χιλιάδες ζωές σε κίνδυνο, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Ελληνική δικαιοσύνη.

Ο δρόμος και το παλιό ΚΥΤ της Μοριας θα καθαριστούν άμεσα και περιμένω σύντομα την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για να προχωρήσουμε σε αποζημιώσεις προς τους κατοίκους που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Παράλληλα, σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε αναδάσωση του ελαιώνα πέριξ του ΚΥΤ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα