Καταγγελίες που σοκάρουν: Καθηγητής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης αποπλανούσε τις ανήλικες μαθήτριες.

Παραμένει ακόμα στη θέση του

Για αποπλάνηση και σύναψη ερωτικών σχέσεων επί δώδεκα χρόνια, καταγγέλλουν τέσσερις κοπέλες 13 έως 15 ετών έναν καθηγητή πιάνου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, μία από τις κοπέλες που αποπλανήθηκε είναι ακόμα ανήλικη.

«Ήμουν 15 όταν συνέβη το περιστατικό κατά τη διάρκεια της φοίτησης μου στο κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Με φλέρταρε έντονα με πολιορκούσε και κατάφερε να συνάψει σχέση μαζί μου. Όλο αυτό κράτησε ένα χρόνο. Και έληξε η σχέση γιατί μου ζητούσε επίμονα να ολοκληρώσουμε τις σχέσεις μας. Εγώ δεν ενέδωσα ποτέ ούτε υπέκυψα σε ερωτικές απαιτήσεις. Έκανα πέντε χρόνια ψυχοθεραπείας και με αφορμή το κίνημα #metoo βρήκα το θάρρος για να μιλήσω και να προστατέψω και τις άλλες κοπέλες» τονίζει η κοπέλα, η οποία με δυσκολία συγκρατεί τους λυγμούς της.
Σύμφωνα με την ίδια, όταν πρότεινε στον καθηγητή να χωρίσουν, εκείνος την έβρισε και της δημιούργησε πολύ μεγάλη ένταση. Στη συνέχεια η κοπέλα αναγκάστηκε να αλλάξει ωδείο.

 

«Μολονότι τέθηκε υπόψη της διοίκησης του Ωδείου η υπόθεση από τον Μάρτιο, υπάρχει μια διαδικασία έρευνας – διερεύνησης πολύ ad hoc. Όχι ΕΔΕ ή πειθαρχική διαδικασία. Επιδιώκουν να λήξει η σύμβασή του και να γίνει η επαναπρόσληψή του» εκτίμησε ο δικηγόρος ενός των θυμάτων, Κωνσταντίνος Μορτόπουλος. Υπογραμμίζεται ότι ακόμα και σήμερα ο καθηγητής διδάσκει στο ωδείο.
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα