Νέα εξέλιξη: Κάθειρξη 10,5 ετών με αναστολή στον Αγγλούπα για τον πυροβολισμό της Φαρμάκη

Στο ειδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθισε χθες ο επιχειρηματίας και πρώην σύντροφο της Όλγας Φαρμάκη, Αλέξανδρος Αγγλούπας, με αφορμή τη σφαίρα που καρφώθηκε στην κοιλιά της Γωγώς Φαρμάκη, τον Νοέμβριο του 2011, και λίγο έλειψε να της κοστίσει τη ζωή.

Η δίκη συνεχίστηκε και σήμερα όπου πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου.

Στον επιχειρηματία επιβλήθηκε ποινή 10 ετών και έξι μηνών με αναστολή, με το δικαστήριο να του αναγνωρίζει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας αλλά και όχι και του πρότερου έντιμου βίου, αφού  σημειωτέον είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση της σπείρας Ρομά που ξάφριζε σπίτια πλουσίων!

«Είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός για μένα. Ήταν ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός τον οποίο προκάλεσα εγώ. Όμως δεν το ήθελα. Σε καμία περίπτωση δεν έβγαλα πιστόλι να σκοτώσω», εξομολογήθηκε στην απολογία του ο Αλέξανδρος Αγγλούπας.

Σημειώνεται ότι την εκδοχή του ατυχήματος υποστήριξε σήμερα και η ίδια η Γωγώ Φαρμάκη, με την παθούσα να μεταστρέφει την αρχική κατάθεσή της και να δικαιολογεί την πράξη του Αγλούπα, λέγοντας: «Αν ήθελε να με βλάψει θα με χτυπούσε στο κεφάλι».

Απτόητος ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο και οπλοχρησία, ενώ μίλησε ευθέως  για σχέδιο συγκάλυψης και απόκρυψη στοιχείων. Είπε μεταξύ άλλων:

«Από την αυτοψία δεν βρέθηκαν τα ενδύματα της παθούσας έχουμε και εδώ μια εξαφάνιση στοιχείων. Βρέθηκαν μόνο δυο κηλίδες αίματος, είναι αδιανόητο σε ένα τέτοιο πλήγμα, να μείνουν μόνο δυο κηλίδες. Κατά την άποψη μου κάποιος επισκέφτηκε το σπίτι και το καθάρισε. Επίσης η Όλγα Φαρμάκη διέγραψε μηνύματα από το κινητό της αδελφής της.
Όλα τα ανωτέρω δείχνουν ότι υπήρχε ένα σχέδιο συγκάλυψης της πράξης και όχι ότι ήταν να ατύχημα. Η παθούσα σε διάφορες καταθέσεις της στην αρχή καταθέτει με λεπτομέρεια το πως πραγματικά έγινε. 3,5 χρόνια μετά η παθούσα πάει στον ανακριτή και ανακαλεί όσο είχε κει και ότι τα είχε βρει με τον κατηγορούμενο ήταν υπερβολική στην αρχή και ότι έκανε ότι έκανε για να πονέσει τον κατηγορούμενο. Βέβαια δεν μας είπε σήμερα πως πραγματικά τελικά έγινε το συμβάν αλλά δεν θυμάται και απλά αποδίδει την αρχική της στάση σε κακούς νομικούς συμβούλους».

Τι είπαν στο δικαστήριο  
Όπως προαναφέρθηκε, στην απολογία του ο  επιχειρηματίας αρνήθηκε την κατηγορία και έκανε λόγο για ατύχημα, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος η Γ. Φαρμάκη υποστήριξε ότι στο παρελθόν ήταν θυμωμένη μαζί του. Είπε συγκεκριμένα:

Π: Στέλνατε μηνύματα σε φίλο σας και του λέγατε «φοβάμαι» επειδή χτυπούσε κουδούνια..ψέμα ή αλήθεια;
Μ: Ήταν μια υπερβολή γιατί ήθελα να τον βλάψω επειδή με έβλαψε. Μετά με τον καιρό είδα ότι ήμουν υγιής.

Π: Είπατε ότι αναποδογύρισε ντουλάπα και έσπασε τραπεζάκι. Τι ήταν αυτά;
Μ: Υπήρχε ένταση με την Όλγα αλλά όχι στην υπερβολή που περιέγραψα.

Π: Τι από όλα ισχύει; Το τότε ή το τώρα;
Μ: Ότι σας λέω τώρα με καθαρό μυαλό.

Π: Γιατί είπατε όλα αυτά τότε; Και στις αρχές και στους φίλους σας;
Μ: Είχα τεράστιο θυμό απέναντι του και ήθελα να τον πληγώσω.

Εις: Στις 3 καταθέσεις είπατε ότι σας πυροβόλησε. Τώρα λέτε αλλά.
Μ: Ναι γιατί τώρα βλέπω καθαρά.

Εις: Ναι, αλλά για να μας δώσετε άλλη εκδοχή πρέπει να μας πείτε τι προηγήθηκε!
Μ: Είχα κακούς συμβούλους. Είχα ένα δικηγόρο…

Εις: Αφήστε το δικηγόρο! Κάθε φορά θα ίδια λένε όσοι θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα.
Μ: Για αυτό είμαι εδώ χωρίς δικηγόρο.

Διαβάστε επίσης