Κατρίνης: «Μόνο οι ένοχοι καταστρέφουν στοιχεία και εμποδίζουν την κλήση μαρτύρων»

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης

Παρέμβαση στη Βουλή έκανε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνης, ο οποίος ζήτησε και έλαβε το λόγο στην Ολομέλεια, προκειμένου να αναφερθεί στις εξελίξεις στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των υποκλοπών.

«Η Εξεταστική Επιτροπή ευτελίζει το ρόλο και την αποστολή της από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της, με ευθύνη της κυβέρνησης. Μετά το μονοκομματικό προεδρείο, σήμερα ήρθε να προστεθεί στην εξίσωση ο αποκλεισμός των μαρτύρων που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κ. Κατρίνης, κάνοντας λόγο για ουδιώδεις μάρτυρες, που μπορούν να φωτίσουν την υπόθεση.

Ο κ. Κατρίνης σημείωσε πως, με αυτό τον τρόπο, ευτελίζεται η Εξεταστική Επιτροπή, η Βουλή, αλλά και η ίδια η Δημοκρατία.

«Ένοχοι ενός άθλιου παρακράτους»

Όπως ανέφερε, «η συγκυριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν είναι λημέρι για να κρύβονται πίσω από αυτήν οι ένοχοι ενός άθλιου παρακράτους».

Και προσέθεσε πως είναι ξεκάθαρο ότι «στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η συγκάλυψη, η συσκότιση, να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Στη συνέχεια, ο Μιχάλης Κατρίνης αναρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν καλούνται στην Επιτροπή:

«1ον) Ο κ.Μητσοτάκης που έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα της ΕΥΠ.

»2ον) Ο κ.Δημητριάδης που παραιτήθηκε λόγω της υπόθεσης.

»3ον) Οι Υπουργοί κ.κ. Γεραπετρίτης και Πιερρακάκης.

»4ον) Συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, συνδεδεμένοι με το Μαξίμου, που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με εταιρείες προμήθειας συστημάτων παρακολούθησης και παράνομων λογισμικών.

»5ον) Ο δημοσιογράφος κ. Κουκάκης που είχε τεθεί υπό παρακολούθηση αλλά και άλλοι δημοσιογράφοι».

O επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε επίσης πως «αν ισχύει το γεγονός ότι έχει καταστραφεί ο φάκελος της παρακολούθησης, αλλά και το υλικό παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, τότε είναι ξεκάθαρο ότι η πιο ευαίσθητη υπηρεσία για την εθνική ασφάλεια της χώρας μετατράπηκε σε παρακρατικό μηχανισμό στα χέρια αυτών που παρακολουθούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους».

Και κατέληξε, σημειώνοντας πως «μόνο οι ένοχοι καταστρέφουν και εξαφανίζουν στοιχεία. Μόνο οι ένοχοι εμποδίζουν την κλήση μαρτύρων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα