Κεντροδεξιός ανταρτοπόλεμος με αριστερή φρασεολογία

Η τριάδα Ευάγγελου Αντώναρου, Χρήστου Ζώη και Άρη Σπηλιωτόπουλου αποφάσισαν να «βγουν στο κλαρί», όπως έλεγαν οι παλιοί αριστεροί, εννοώντας το βουνό

Από ανταρτοπόλεμο ξέρουν καλά στην Αριστερά, πλέον όμως υπάρχουν εραστές της μεθόδου και στη δεξιά. Η τριάδα Ευάγγελου Αντώναρου, Χρήστου Ζώη και Άρη Σπηλιωτόπουλου αποφάσισαν να «βγουν στο κλαρί», όπως έλεγαν οι παλιοί αριστεροί, εννοώντας το βουνό.

Κι ο λόγος είναι η πανεπιστημιακή αστυνομία που θεσπίζεται με το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Η πρωτοβουλία τους αυτή  φαίνεται να συνδέεται –όπως αναφέρουν οι καλά γνωρίζοντες τα παρασκήνια στην Κεντροδεξιά– με τις φημολογούμενες προσπάθειες για τη δημιουργία νέου δεξιού κόμματος με τη συμμετοχή τόσο του Αντώναρου, όσο και του Σπηλιωτόπουλου.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως πάνε να φτιάξουν έναν δεξιό πολιτικό σχηματισμό με… αριστερή ρητορική. Άραγε, εκτός του Αντώναρου, έχουν οφειλές να ξεπληρώσουν και οι Σπηλιωτόπουλος και Ζώης προς τον ΣΥΡΙΖΑ; Καλό είναι η «τρόικα» να διαβάσει προσεκτικά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια και τη σύσταση του νέου σώματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα