Κεραμέως: Δεν ανοίγουν πριν από το Πάσχα Γυμνάσια και Δημοτικά

Το άνοιγμα των Λυκείων στις 12 Απριλίου ανακοίνωσε η κυβέρνηση, χθες 7 Απριλίου, με τη υποχρεωτική διαδικασία του self-testing για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Σήμερα, Πέμπτη 8 Απριλίου, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ανακοίνωσε ότι τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά θα παραμείνουν κλειστά έως και το Πάσχα.

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι η επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας, με τα αυξημένα κρούσματα, μεταφέρει τη συζήτηση για το άνοιγμα μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε συγκεκριμένα ότι η αρχή έγινε με το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των Λυκείων αλλά στόχος είναι η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες να γίνεται βήμα – βήμα.

«Δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως και γι’ αυτό μέχρι και την περίοδο του Πάσχα θα συνεχιστεί κανονικά η τηλεκπαίδευση για τις υπόλοιπες ηλικίες. Εξάλλου, επανέλαβε ότι τα Λύκεια έχουν μείνει κλειστά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα συγκριτικά με τις υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες και οι μαθητές της Γ’ Λυκείου ετοιμάζονται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα