Κικίλιας: «Ενδεχόμενο για γενικευμένη χρήση μάσκας»

Ο υπουργός Υγείας μίλησε για τα πιθανά μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού – Τι είπε για τις πιέσεις στις ΜΕΘ

Το ενδεχόμενο να επιβληθεί γενικευμένη χρήση μάσκας επισήμανε ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας για την μέχρι τώρα επιδεινωμένη κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ένα μέτρο που όπως τόνισε, βρίσκεται πάνω στο τραπέζι και τα πάντα θα κριθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, υπογράμμισε ότι τον πρώτο λόγο για την επιβολή νέων μέτρων τον έχουν οι ειδικοί επιστήμονες, όπως είπε, με τους οποίους συνεργάζεται η κυβέρνηση και λαμβάνει τις αποφάσεις, μετά τις εισηγήσεις τους.

Ο κ. Κικίλιας απηύθυνε έκκληση για την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί «πριν φτάσουμε στο σημείο να επιβάλλουμε νέα» και επεσήμανε ότι τα κρούσματα στην Αττική δείχνουν να σταθεροποιούνται κι αυτό δείχνει ότι τα μέτρα φέρουν αποτελέσματα, αλλά αντίθετα υπάρχει έξαρση σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο επιβολής ενός γενικού lockdown σημείωσε ότι αυτό αποτελεί την ύστατη λύση «καθώς θα πρέπει να αναλογιστούμε τις οικονομικές συνέπειες και τις ανάγκες της κοινωνίας».

ΜΕΘ: Οι αντοχές του συστήματος θα αρχίσουν να δοκιμάζονται όταν οι διασωληνωμένοι ξεπεράσουν τους 100

Ο Βασίλης Κικίλιας, απαντώντας στο ερώτημα πότε θα χτυπήσει “καμπανάκι” για τις ΜΕΘ, είπε ότι συνεχώς προστίθενται νέα κρεβάτια στο σύστημα και την επόμενη εβδομάδα μάλιστα θα παραδοθούν 50 νέα από τον πρωθυπουργό. Ειδικά σε ότι αφορά την Αττική, σύμφωνα με την υπεύθυνη, κυρία Κοτανίδου, οι αντοχές του συστήματος θα αρχίσουν να δοκιμάζονται όταν οι διασωληνωμένοι θα ξεπεράσουν τους 100 και θα πλησιάσουν τους 150.

Σε ότι αφορά το εμβόλιο κατά του κορονοϊού τόνισε ότι με τα σημερινά δεδομένα, αναμένεται στη χώρα μας στις αρχές του 2021, καθώς πολλά εμβόλια φιλοδοξούν να είναι έτοιμα από τα τέλη του τρέχοντος έτους μέχρι τα μέσα του επόμενου και θα βοηθήσουν να επανέλθουμε σε μερική κανονικότητα.

Κικίλιας για συγκέντρωση έξω από το Εφετείο

Αναφέρθηκε επίσης και στη χθεσινή συγκέντρωση έξω από το Εφετείο που εκδικαζόταν η υπόθεση της Χρυσής Αυγής και ζήτησε από τους χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν να είναι πολύ προσεκτικοί τις επόμενες μέρες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα