Κικίλιας: «Ο στόχος για επέκταση της τουριστικής σεζόν γίνεται πράξη»

Προστιθέμενη αξία για τις τοπικές οικονομίες η προβολή εναλλακτικών προορισμών, ακόμη και off season

«Ο στόχος για επέκταση της τουριστικής σεζόν γίνεται πράξη», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, όπου βρέθηκε στην Καβάλα. Ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι η προβολή εναλλακτικών προορισμών, ακόμα και off season, δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τις τοπικές οικονομίες.

Η Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Κικίλιας, είναι ένας ευλογημένος τόπος με πανέμορφα τοπία, που διακρίνεται για τη γαστρονομία και τη φιλοξενία της. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι η χώρα «έχει τεράστιες δυνατότητες επέκτασης του τουριστικού προϊόντος με αξιοποίηση των διαθεσίμων χρηματοδοτικών εργαλείων και ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού σε πολλές περιοχές που έχουν λιγότερο ισχυρό brand, όπως η Καβάλα».

«Βλέπω με χαρά ότι ο στόχος μας για την επέκταση της τουριστικής περιόδου γίνεται πράξη. Συνεργαζόμαστε με το Επιμελητήριο για την ανάπτυξη έργων υποδομής μέσω αξιοποίησης πόρων του RRF, και σε συνεργασία με τους ιδιώτες. Ταυτόχρονα, ανακοινώνω ότι ο ΕΟΤ, συνεργαζόμενος με δήμους, περιφέρειες και ιδιωτικό τομέα θα προβάλλει σε όλον τον κόσμο τις ομορφιές της Ανατολικής Μακεδονίας», επεσήμανε ο υπουργός.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Κικίλιας πραγματοποίησε διαδοχικές συσκέψεις εργασίας, ενώ συνοδευόταν από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πασχαλίδη και Μακάριο Λαζαρίδη, καθώς και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνη Μιτζάλη.

Αρχικά, στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, του δημάρχου Καβάλας, Θεόδωρου Μουριάδη, του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, του δημάρχου Νέστου, Σάββα Μιχαηλίδη και των αντιπεριφερειαρχών Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, Μαρίας Πολυμέρου και Θάναση Τσώνη, και στη συνέχεια στο Επιμελητήριο Καβαλάς με τους επαγγελματικούς φορείς της πόλης.

«Ο τουρισμός προφέρει το μεγαλύτερο ποσοστό στο τοπικό ΑΕΠ και είμαστε ικανοποιημένοι που η χρόνια πλησίασε- και ίσως να ξεπεράσει- τις επιδόσεις του 2019», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέρμπας, ευχαριστώντας τον υπουργό Τουρισμού για τη συζήτηση αναφορικά με τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και για την έμπρακτη στήριξή του στον επιχειρηματικό κόσμο της Καβάλας.

«Η επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, είναι μία πολύ καλή αρχή για να βρούμε τον νέο ρόλο που πρέπει να έχει η περιοχή μας στα τουριστικά δρώμενα της Ελλάδας. Έχουμε πολύ σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες, τις οποίες έχουμε ανεκμετάλλευτες. Είχαμε μία εξαιρετική χρονιά και πιστεύουμε ότι τώρα πρέπει να γίνουν τα βήματα για τη στρατηγική της επόμενης δεκαετίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα