Κίνδυνος για νέα τιμωρία του Ολυμπιακού

Χωρίς κόσμο και στο ματς κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό;

Με νέα καμπάνα 2-4 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και βαρύ πρόστιμο κινδυνεύει ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό.

Οι ερυθρόλευκοι ακόμη δεν έχουν εκτίσει ακόμη την τιμωρία για τον τραυματισμό του Χουάνκαρ (χρωστάει μία αγωνιστική που θα την εκτίσει με την ΑΕΚ) ωστόσο, βρίσκεται αντιμέτωπος με νέο «λουκέτο» στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα με τον Βόλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» που είχαν τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές για ρίψη αντικειμένων τώρα κινδυνεύουν με νέα τιμωρία 2-4 αγωνιστικών για επεισόδια αρκεί να υπάρχει βιαιοπραγία ή σημαντικές φθορές ξένης περιουσίας και να έχει καταγραφεί στις εκθέσεις των αξιωματούχων του αγώνα.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε ζητήσει και είχε πάρει εισιτήρια τα οποία διέθεσε στους φιλάθλους της.

Μετά τον αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στις 3-4/1 όπου ο Ολυμπιακός θα “σβήσει” την ποινή που εκκρεμεί, το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του είναι με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας που προορίζεται να διεξαχθεί στις 17/1, ενώ στις 20-21/1 φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εφόσον επιβληθεί ποινή έδρας και έχει τελεσιδικήσει μέχρι τότε, θα εκτίσει με τους “πράσινους” αφού οι ποινές έδρας εκτίονται σε όλες τις διοργανώσεις.

Το άρθρο 15,4β του Πειθαρχικού Κώδικα αναφέρει:

«Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, από δύo (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές. Σε περίπτωση που τα επεισόδια έγιναν αποκλειστικά και μόνο στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, ή ήταν μικρής κλίμακας και δεν επέφεραν σωματική βλάβη σε κανένα πρόσωπο, τότε δεν θα επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα