ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Πανηγύρια στο ΠΑΣΟΚ, σκεπτικισμός στους υπόλοιπους

Με την αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής οι πρώτοι που χάρηκαν ήταν στην Δημοκρατική Συμπαράταξη οι προερχόμενοι βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ. Κάτι που έτρεξε να γνωστοποιήσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, πρωί-πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή, όπου έκανε λόγο πως “με την παραμονή του Ποταμιού στο ΚΙΝΑΛ το μήνυμα θόλωνε”.

Και μπορεί στην Χαριλάου Τρικούπη να χάρηκαν που έφυγε ο μουσαφίρης, όμως υπάρχει σκεπτικισμός στα ηγετικά κλιμάκια του Κινήματος Αλλαγής για δύο λόγους. Πρώτον ως προς την στάση που πρέπει να κρατήσουν έναντι του Ποταμιού, και δεύτερον ποια θα είναι η στρατηγική με ορίζοντα τις εκλογές.

Οι συνεργάτες της κ. Γεννηματά επιμένουν ότι πρέπει να είναι σκληρή η στάση του ΚΙΝΑΛ έναντι του Ποταμιού και μάλιστα σε ραδιοφωνική του παρέμβαση ο Μανώλης Όθωνας άφησε αιχμές για τις στενές σχέσεις του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Τσίπρα. Προφανώς λειτουργώντας ως προβοκάτορας ο κ. Όθωνας, διότι πολύ πριν τις δηλώσεις του ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε για πολλοστή φορά ότι δεν θα συνεργαστεί το Ποτάμι με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τη ίδια ώρα που οι του ΠΑΣΟΚ ζητούν σκληρή γραμμή, οι άλλοι συμμετέχοντες του ΚΙΝΑΛ θέλουν ήπια αντιμετώπιση και καλές σχέσεις, ενώ ο Γιώργος Καμίνης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κι άλλων αποχωρήσεων, λόγω της ΠΑΣΟΚοποιησης που επιχειρείται στο ΚΙΝΑΛ.

Στο ΚΙΝΑΛ απλά περιμένουν πρώτα να καθίσει η σκόνη και να δουν εάν εκτός των Παναγιώτη Καρκατσούλη (που μίλησε για οργανωτική ανυπαρξία του Ποταμιού) και του Παναγιώτη Βλάχου (μαζί με την κίνηση “Μπροστά”) αποχωρήσουν κι άλλα σημαίνοντα στελέχη της Σεβαστουπόλεως.

Προς το παρών οι κατηγορίες για το Ποτάμι είναι σε ήπιους τόνους, καθώς δεν επιθυμούν να φθάσει στα άκρα η κατάσταση οι κ.κ. Γιώργος Παπανδρέου, Νίκος Ανδρουλάκης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιώργος Καμίνης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που διαβλέπουν όλοι πλην ΠΑΣΟΚ, είναι ότι με την φυγή του Ποταμιού, το ΚΙΝΑΛ έχασε την πρόσβαση του στο κοινό των φιλελεύθερων. Ένα δύσκολο κι απαιτητικό κοινό, που νιώθει πλήξη και ανία από τις ΠΑΣΟΚικες μεγαλοστομίες.  Και φυσικά οι φιλοδοξίες της ηγετικής- περί την Γεννηματά-ομάδας για ανατροπή των συσχετισμών εκμεταλλευόμενο τις απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ, μοιάζει περισσότερο με χίμαιρες.

Η αποχώρηση του Ποταμιού, όσο μικρές κι αν είναι οι δυνάμεις που του έχουν απομείνει, αφαιρεί από το Κίνημα Αλλαγής και δυνάμεις και δυναμική. Και όσοι λένε σήμερα «τι είχαμε, τι χάσαμε» υποκρίνονται. Αν είναι έτσι, γιατί να «συμπεθεριάσουν» (μολονότι δεν ταίριαζαν) εξαρχής με το Ποτάμι και να μην πάνε μόνοι τους; Σε αντίθεση με τα βάσανα σ’ αυτόν τον χώρο, τα δύο μεγαλύτερα κόμματα έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα