Κινητοποιήσεις ετοιμάζει το Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού

Σε πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 12:00 ως τις 15:30, την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018 καλεί τα μέλη του το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού, προγραμματίζοντας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα στις 12:30 μ.μ. στο κεντρικό κτήριο του Υπουργείου στην Μπουμπουλίνας.

«Για μία ακόμη φορά περίπου 1.500 συνάδελφοι στη φύλαξη και καθαριότητα πανελλαδικά θα απολυθούν εντός του φετινού φθινοπώρου, για να αντικατασταθούν αμέσως μετά από ανέργους που εργάζονταν στις ίδιες υπηρεσίες και φορείς την αμέσως προηγούμενη περίοδο, τη στιγμή που έρχονται πιο κοντά οι 200 απολύσεις στο ΤΑΠ (Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων). Για μία ακόμη φορά θα συνεχίσουν να εργάζονται με μειωμένα δικαιώματα, όπως όλοι οι συμβασιούχοι του ΥΠ.ΠΟ.Α., σε περιβάλλον έντονης εντατικοποίησης, ένεκα των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού και των σημαντικών διακρίσεων λόγω της σχέσης εργασίας» τονίζει το Σωματείο σε ανακοίνωσή του.

Μεταξύ άλλων, τα αιτήματα του Σωματείου είναι «Καμία απόλυση συμβασιούχου», «άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή σχέση εργασίας για την κάλυψη όλων των ελλείψεων προσωπικού», «ίσα δικαιώματα για ίση εργασία», «άμεση χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους συμβασιούχους που το δικαιούνται», «άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων» και «καμία καθυστέρηση στη μισθοδοσία των συμβασιούχων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα