ΚΙΤΣΟΣ Ο ΚΟΡΙΟΣ: Είχε προηγούμενα από το ΠΑΣΟΚ ο Λιάκος με τον Χρυσοχοΐδη

Από την εποχή του Κώστα Σημίτη

Ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος –όπως λένε άνθρωποι που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα– έκανε αυτή την ανάρτηση για τους Αφγανούς εμπρηστές στη Μόρια διότι είχε παλιά κόντρα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ο καθηγητής, αν και μία ζωή στην ανανεωτική αριστερά, μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Κώστα Σημίτη (Ιανουάριος 1996) ανακάλυψε τη γοητεία του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα είχε αναλάβει και την προεδρία του ΟΠΕΚ (Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας), που είχε ιδρύσει ο ίδιος ο Σημίτης, ενώ η σύζυγός του Μυρσίνη Ζορμπά (πρώην υπουργός Πολιτισμού του Τσίπρα) θήτευσε στην Ευρωβουλή από το 2000-2004, παίρνοντας τη θέση του εκλεγμένου Πέτρου Ευθυμίου, ο οποίος είχε υπουργοποιηθεί.

Η κα Ζορμπά είχε αγαπήσει νωρίτερα από τον σύζυγό της το ΠΑΣΟΚ, καθώς είχε διοριστεί το 1993 σύμβουλος της Μελίνας Μερκούρη, και την πενταετία 1994-1999 χρημάτισε διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Για να μη μακρηγορούμε, το ζεύγος ΛιάκουΖορμπά είχε πρόσβαση στο Μαξίμου επί Σημίτη και είχε εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία του για την ανέλιξη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον οποίο δεν θεωρούσε εξόχως εκσυγχρονιστή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα