ΚΚΕ: “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναδεικνύεται στην πιο συνεπή φιλοΝΑΤΟϊκή δύναμη”

“Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ κατέληξε, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε πολύ επικίνδυνες αποφάσεις και σχεδιασμούς πολεμικής προετοιμασίας, μέρος των οποίων είναι και η επίσπευση της ένταξης νέων χωρών στη δολοφονική συμμαχία” επισημαίνει ανακοίνωση του ΚΚΕ για την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

“Στο πλαίσιο της επιδίωξης για τον ευρωατλαντικό έλεγχο των Δυτικών Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας δρομολογείται η ένταξη στο ΝΑΤΟ της ΠΓΔΜ, όπως επίσης της Ουκρανίας και της Γεωργίας.

Αποδείχτηκε ότι πίσω από τη βιασύνη για το κλείσιμο των διαπραγματεύσεων με τη FYROM βρισκόταν ο στόχος για ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, το οποίο έβαλε και τη σφραγίδα του στην πρόσφατη συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα στις κυβερνήσεις Ελλάδας – ΠΓΔΜ” αναφέρει η ανακοίνωση.

“Η Σύνοδος Κορυφής αποφάσισε να προχωρήσει η διεύρυνση του ΝΑΤΟ, να αυξηθούν οι ΝΑΤΟϊκές δαπάνες από τα κράτη-μέλη, να δημιουργηθούν νέοι και μεγαλύτεροι στρατιωτικοί σχηματισμοί πολεμικής προετοιμασίας με δυνατότητα γρήγορης μετακίνησης προς την Ανατολή και με στόχο την περικύκλωση της Ρωσίας. Είναι χαρακτηριστική η απόφαση για τα τέσσερα ‘30αρια’, δηλαδή μέχρι το 2020 να έχουν στήσει 30 τάγματα, 30 αεροπορικές μοίρες και 30 πλοία μάχης, για να είναι έτοιμα να αναπτυχθούν οπουδήποτε το πολύ σε 30 μέρες” προσθέτει το ΚΚΕ, αναφέροντας στη συνέχεια, “επίσης, με το γνωστό πρόσχημα της “αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και της αστάθειας”, μεθοδεύονται νέες επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική. Οι συγκεκριμένες αποφάσεις αυξάνουν τον κίνδυνο για νέους πολέμους, ακόμη και έναν πιο γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με μεγάλο θύμα τους λαούς”.

Αναφορικά με τις αντιθέσεις, που εκφράστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής, κυρίως ανάμεσα στις ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ, γύρω από τα ζητήματα της αύξησης των ΝΑΤΟϊκών δαπανών και τη στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, το ΚΚΕ τονίζει ότι “είναι μέρος του συνολικότερου οικονομικού-εμπορικού πολέμου, που διεξάγεται. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν αναιρείται η κοινή στόχευση για την απόκτηση νέων αγορών, πηγών και σφαιρών επιρροής, για την εκμετάλλευση των λαών, που κάθε δύναμη υπηρετεί για λογαριασμό των δικών της μονοπωλίων”.

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναδεικνύεται στην πιο συνεπή φιλοΝΑΤΟϊκή δύναμη. Η ομιλία Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής ήταν ένας ‘ύμνος’ στο ΝΑΤΟ, που προσβάλλει και προκαλεί τον ελληνικό λαό” υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης