Κόκκινο στην ελληνική σημαία από την ΕΠΟ

Κόκκινο στην ελληνική σημαία άναψαν οι φωστήρες της ΕΠΟ, καθώς δεν επιτρέπουν να τοποθετηθεί στις κερκίδες του Ολυμπιακού σταδίου, ούτε στο αυριανό ματς με το Κόσσοβο για το Nations League.

Η σημαία ταξίδεψε από τα Χανιά, έδρα του Συνδέσμου Φιλάθλων της εθνικής Ελλάδος «Γαλανόλευκος Φάρος», μέχρι την Αθήνα, αλλά θα επιστρέψει στην Κρήτη χωρίς καν να ξεδιπλωθεί. Μπορεί σε όλα τα γήπεδα οι φίλαθλοι να βλέπουν τις σημαίες της γηπεδούχου στις κερκίδες, όμως στο ΟΑΚΑ θα δεσπόζει μόνο αυτή του χορηγού.

Ο πρόεδρος του «Φάρου», Νίκος Φλέκκας, καυτηρίασε την απόφαση της Ομοσπονδίας επιρρίπτοντας ευθύνες για το γεγονός.

«Η ύπαρξη του κορωνοϊού δεν μας επέτρεψε να απλώσουμε την ελληνική σημαία στις κερκίδες του ΟΑΚΑ κάτι το οποίο, συμβαίνει για πρώτη φορά. Αυτή η σημαία, έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο και δεν επιτρέπεται να μην μπορούμε να την υψώσουμε σε ελληνικό έδαφος», δήλωσε αρχικά ο επικεφαλής του μοναδικού αναγνωρισμένου συλλόγου Ελλήνων φιλάθλων για την Εθνική ποδοσφαίρου προσθέτοντας:

«Με ενοχλεί η αδιαφορία που επέδειξαν οι άνθρωποι της ΕΠΟ, ως προς το αίτημά μας, ειδικά από τη στιγμή που την ίδια ώρα υψώνεται στο ΟΑΚΑ η μεγάλη φανέλα χορηγού της Εθνικής μας. Παρά το αυστηρό πρωτόκολλο που υπάρχει λόγω της πανδημίας, θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε 3-4 άτομα να μπούμε μέσα και να την βάλουμε στις κερκίδες. Αν προσέξετε, κατά τα πρόσφατα παιχνίδια του Nations League, υπήρχαν απλωμένες οι σημαίες των χωρών στα περισσότερα γήπεδα».

Ο Νίκος Φλέκκας είχε συνάντηση μ’ εκπροσώπους της ΕΠΟ και πριν το ματς με το Κόσσοβο, ώστε τουλάχιστον σε αυτή την αναμέτρηση να τοποθετηθεί η σημαία. Έφθασε μάλιστα στο σημείο να προτείνει να παραδοθεί  η σημαία στους ανθρώπους της ΕΠΟ και αυτοί να την τοποθετήσουν στην κερκίδα. Ωστόσο πάλι εισέπραξε αρνητική απάντηση.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω πως, σε καμία περίπτωση δεν είμαστε εθνικιστές παρά μονάχα φίλαθλοι της Εθνικής μας ομάδας, αλλά απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο με τις πολιτικές ιδιαιτερότητες που υπάρχουν, θεωρούσα ότι η ύπαρξη της σημαίας στο ΟΑΚΑ είναι ικανή από μόνη της να στείλει μηνύματα. Συναντήσαμε ξανά όμως την άρνηση της ΕΠΟ».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα