Κολωνός: Εκτός φυλακής η μητέρα και άλλοι 17 καταδικασθέντες – Ισόβια +17 στον Ηλία Μίχο

Η τελική απόφαση του δικαστηρίου για τις αναστολές μέχρι την έφεση - Χρηματικές ποινές 4.100 ευρώ και 2.200 ευρώ σε Μίχο και «Μιχάλη» αντίστοιχα

Απόφαση με την οποία χορηγεί αναστολή στους 17 από τους 20 καταδικασθέντες για την υπόθεση του Κολωνού έλαβε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ρίχνοντας αυλαία στη πολύκροτη δίκη για την σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης.

Έτσι, στη φυλακή θα παραμείνουν μόνο ο Μίχος, ο αποκαλούμενος «Μιχάλης», όπως και η μητέρα της ανήλικης, η οποία όμως αποφυλακίζεται άμεσα.

Σε όσους δόθηκε αναστολή μέχρι την έφεση, επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι (κατά περίσταση απαογορευση εξόδου απο τη χώρα και εμφανιση σε ΑΤ) και σε καποιους χρηματικές εγγυήσεις.

Με την απόφασή του, το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση που είχε κάνει νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας.

Να σημειωθεί τέλος η χρηματική ποινή που επιβλήθηκε στον Μίχο είναι 4.100 ευρώ και 2.200 ευρώ στον αποκαλούμενο «Μιχάλη».

Οι ποινές για Μίχο και «Μιχάλη»

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλε ισόβια και 41 έτη κάθειρξης καθώς και χρηματική ποινή στον Ηλία Μίχο, εκ των βασικών κατηγορουμένων στη δίκη. Μετά τη συγχώνευση, η ποινή μετατρέπεται σε ισόβια και 27 χρόνια κάθειρξης (εξ αυτών, εκτιτέα τα 20).

Στη μητέρα της ανήλικης επιβλήθηκε για το πλημμέλημα της εκβίασης ποινή φυλάκισης 20 μηνών, ωστόσο αυτή άμεσα θα βρεθεί εκτός φυλακής, δεδομένου ότι βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη εδώ και 18 μήνες, έχει εκτίσει δηλαδή την ποινή που πρέπει για να αποφυλακιστεί.

Στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 24 ετών, τα οποία μετά τη συγχώνευση έγιναν 18 έτη.

Στο μεταξύ, η αναγνώριση του ελαφρυντικού σε κάποιους από τους κατηγορούμενους για κατοχή πορνογραφικού υλικού αλλά και στους αποκαλούμενους ως «πελάτες» του παιδιού, άλλαξε την ποινική τους μεταχείριση με επιεικέστερη αντιμέτωπιση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα