Κολωνός: Επτά νέες συλλήψεις για τον βιασμό της 12χρονης – Ανάμεσά τους ένας πατέρας με τον γιο του

Τα στοιχεία των επτά συλληφθέντων, είχε δώσει η ίδια η 12χρονη - Ξεκινά νέος κύκλος ανακριτικής έρευνας

Σε επτά ακόμη συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, σήμερα Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, εφτά (7) άτομα από τα οποία δύο (2) ημεδαποί και πέντε (5) αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για κατά περίπτωση γενετήσια πράξη με ανήλικη έναντι αμοιβής, της οποίας η παθούσα συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη όχι όμως και τα δέκα πέντε έτη, κατ’ εξακολούθηση και πορνογραφία ανηλίκων μέσω πληροφοριακών συστημάτων.

Ειδικότερα όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, οι ανωτέρω ταυτοποιήθηκαν ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση μαστροπείας σε βάρος 12χρονης στον Κολωνό. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Τα στοιχεία για τα επτά πρόσωπα που συνελήφθησαν σε αυτή τη νέα φάση έρευνας της υπόθεσης που σοκάρει το πανελλήνιο, τα είχε δώσει η ίδια η 12χρονη όταν τη Μεγάλη Δευτέρα, κατόπιν αιτήματος του δικηγόρου της οικογένειάς της, προσήλθε στην ΕΛΑΣ για να δώσει νέα στοιχεία για πρόσωπα και περιστατικά που συνέβησαν. Μίλησε για διάφορα άτομα και έδωσε συγκεκριμένα ονόματα προσώπων. Με βάση τα στοιχεία αυτά η ΕΛΑΣ προχώρησε στην ταυτοποίηση των 7 ατόμων και στη σύλληψή τους.

Μετά και έκδοση επτά νέων ενταλμάτων σύλληψης αρχίζει νέα ανάκριση για την υπόθεση, καθώς η προηγούμενη ανακριτική έρευνα που είχε διενεργηθεί για την υπόθεση περατώθηκε και η δικογραφία πήρε τον δρόμο για την έκδοση βουλεύματος με το οποίο θα κριθεί αν οι έως τώρα κατηγορούμενοι στην υπόθεση– οι περισσότεροι έχουν προφυλακιστεί– θα παραπεμφθούν ή όχι σε δίκη.

Με τον τρόπο αυτό, δηλαδή με τον διαχωρισμό της δικογραφίας η Δικαιοσύνη επιχειρεί να διασφαλίσει ότι δεν θα ανακύψουν ζητήματα παραγραφής στην υπόθεση ή θέματα λήξης του ανωτάτου ορίου προφυλάκισης των κατηγορουμένων.

Ως εκ τούτου, άνοιξε νέος κύκλος ανακριτικής έρευνας για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης μετά την έκδοση των επτά ενταλμάτων σύλληψης και την άσκηση ποινικών διώξεων. Την εξέλιξη αυτή πυροδότησε η νέα κατάθεση που έδωσε η ανήλικη στις Αρχές και στην οποία το παιδί φέρεται να παραθέτει νέα συγκεκριμένα στοιχεία για την κακοποίησή του.

Πλέον, οι επτά νέοι συλληφθέντες θα απολογηθούν σε νέο ανακριτή για τις πράξεις, που κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν και αυτές είναι γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής με ανήλικη και πορνογραφία. Αμέσως μετά την απολογία τους ο ανακριτής και ο εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν θα τους προφυλακίσουν. Πάντως δεν αποκλείεται ο κύκλος των κατηγορουμένων να ανοίξει και άλλο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα