Κομβική επένδυση του Ομίλου ΙΚΕΑ στην Ελλάδα με «συμπαίκτη» την FOURLIS

Τι φέρνει η δημιουργία του υπερσύγχρονου διεθνούς κέντρου διανομής προϊόντων που θα κατασκευαστεί στον Ασπρόπυργο

Την απόφασή τους να συνεργαστούν για την πραγματοποίηση ενός σημαντικού πρότζεκτ στην χώρα μας ανακοίνωσαν στις αρχές της εβδομάδας οι διοικήσεις του group Inter IKEA και του ομίλου FOURLIS. Στους επενδυτικούς σχεδιασμούς των Σουηδών της IKEA είναι η δημιουργία ενός υπερσύγχρονου διεθνούς κέντρου διανομής προϊόντων, εμβαδού 50.000 τετραγωνικών μέτρων. Η νέα μονάδα θα κατασκευαστεί στον Ασπρόπυργο, θα εφοδιάζεται μέσω και του λιμανιού του Πειραιά και θα εξυπηρετεί τις αγορές της ανατολικής Μεσογείου, καλύπτοντας σε πρώτη φάση τις ανάγκες των καταστημάτων IKEA στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Ιορδανία, στο Ισραήλ και στην Κύπρο. Στόχος είναι μελλοντικά να υποστηρίζει κι άλλες χώρες, όπως η Αίγυπτος.

Η επένδυση στον Ασπρόπυργο έχει προϋπολογισμό της τάξης των €70.000.000. Στο νέο διεθνές κέντρο διανομής θα δημιουργηθούν περίπου 100 μόνιμες θέσεις εργασίας, περιλαμβανομένων θέσεων υψηλής ειδίκευσης στα πεδία της μηχανογράφησης, της ανάλυσης δεδομένων, των logistics και της τεχνητής νοημοσύνης

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοσιοποίηση της είδησης έγινε παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον category distribution manager του ομίλου Inter IKEA, Andrea Colzani, και τον πρόεδρο του ομίλου FOURLIS, Βασίλη Φουρλή. Πρόκειται για μία καινούργια επένδυση την οποία ο Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε πολύ συναρπαστική, υπό το πρίσμα ότι η κυβέρνηση θέλει να αξιοποιήσει τη μοναδική γεωγραφική θέση της χώρας και εκμεταλλευόμενη τις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές να καταστήσει την Ελλάδα σε περιφερειακό κόμβο για τον κλάδο των logistics. Η επίτευξη ενός τέτοιου στόχου είναι σημαντική για την Ελλάδα αφενός γιατί η εύρυθμη λειτουργία της αλυσίδας εφοδιασμού οδηγεί σε καλύτερη τιμολόγηση για τον καταναλωτή αφετέρου γιατί οι υψηλής ειδίκευσης εργασιακές θέσεις στον κλάδο των logistics θα καταστούν ελκυστικότατες στη νεότερη γενιά ελληνικών «μυαλών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα