Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την επενδυτική βαθμίδα: «Πολάκεια ανακοίνωση» – «Πατάει στη φτωχοποίηση των πολιτών»

Η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη στον Στέφανο Κασσελάκη

Αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία έχει ξεκινήσει η είδηση της αναβάθμισης από τον οίκο αξιολόγησης S&P του αξιόχρεου της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα.

Συγκεκριμένα με ανάρτησή του στα social media, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης κάνει λόγο «κυβερνητική προπαγάνδα» και υποστηρίζει πως η επενδυτική βαθμίδα «πατάει πάνω στη φτωχοποίηση των πολιτών».

«Η επενδυτική βαθμίδα στηρίζεται στα πήλινα πόδια μίας Υγείας που καταρρέει, μίας Παιδείας που υπολειτουργεί, δημόσιων υποδομών που διαλύονται, εργασιακών δικαιωμάτων που καταπατούνται, πραγματικού εισοδήματος που μειώνεται», αναφέρει χαρακτηριστικά και υπογραμμίζει πως:

«Τους μήνες που έρχονται, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει τον βηματισμό του και, με τη ριζική στελεχιακή του ανανέωση, θα αποτελέσει την προοδευτική πρόταση αυτοδύναμης διακυβέρνησης. Αντί για τεχνητούς πανηγυρισμούς από τις τελευταίες θέσεις της ευρωπαϊκής κατάταξης σε κάθε τομέα, η δική μας επιλογή είναι: Να ανέβει ο ελληνικός λαός Κοινωνική Βαθμίδα».

Στην ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κάνοντας λόγο για «άλλη μια ‘πολάκεια’ ανακοίνωση προσπαθώντας να υποβαθμίσει μια ακόμα εξαιρετικά σημαντική επιτυχία της χώρας μας».

Μάλιστα ο κ. Μαρινάκης αναφέρει μία σειρά από επιτεύγματα που σύμφωνα με τον ίδιο έχει πετύχει η κυβέρνηση «μέσα σε ένα περιβάλλον παγκόσμιων, αλλεπάλληλων κρίσεων», προκείμενου όπως ισχυρίζεται «καλό θα είναι επιστρέφοντας στην Ελλάδα να πληροφορηθεί» προκειμένου «να βρει ‘γρηγορότερα ο ΣΥΡΙΖΑ’ -αλλά και ο ίδιος ‘το βηματισμό του’, όπως αναφέρει στην ανάρτησή του».

«Καλό θα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να συνεχίσουν να στέκονται μικρόψυχα απέναντι σε κάθε θετική είδηση και επιτυχία για τη χώρα, να κάνουν την αυτοκριτική τους για όσες τυχοδιωκτικές ενέργειες της δικής τους διακυβέρνησης οδήγησαν σε μια οδυνηρή παράταση της κρίσης για την ελληνική οικονομία. Η Ελλάδα, μέσα στην πιο δύσκολη διεθνή συγκυρία, ανακτά με γρήγορα βήματα τη χαμένη της αξιοπιστία και δυναμώνει κάθε μέρα την οικονομία της», σημειώνει ακόμα ο κ. Μαρινάκης.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Η επενδυτική βαθμίδα που μας έδωσε η Standard & Poor’s θα διαφημιστεί ως «πολυπόθητη» από την κυβερνητική προπαγάνδα. Πολυπόθητη για ποιον όμως, όταν πατάει πάνω στη φτωχοποίηση των πολιτών;

Η επενδυτική βαθμίδα στηρίζεται στα πήλινα πόδια μίας Υγείας που καταρρέει, μίας Παιδείας που υπολειτουργεί, δημόσιων υποδομών που διαλύονται, εργασιακών δικαιωμάτων που καταπατούνται, πραγματικού εισοδήματος που μειώνεται.

Τους μήνες που έρχονται, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει τον βηματισμό του -ήδη ακούει και καταγράφει τα ‘θέλω’ της κοινωνίας- και, με τη ριζική στελεχιακή του ανανέωση, θα αποτελέσει την προοδευτική πρόταση αυτοδύναμης διακυβέρνησης. Αντί για τεχνητούς πανηγυρισμούς από τις τελευταίες θέσεις της ευρωπαϊκής κατάταξης σε κάθε τομέα, η δική μας επιλογή είναι: Να ανέβει ο ελληνικός λαός Κοινωνική Βαθμίδα.

Να ανέβει ο κρατικός μηχανισμός βαθμίδα. Να ανέβουν η Υγεία, η Παιδεία, η Δικαιοσύνη, η Διαφάνεια βαθμίδα. Να ανέβει το βιωτικό μας επίπεδο βαθμίδα».

Η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη στον Στέφανο Κασσελάκη

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανος Κασσελάκης, που πριν από λίγες εβδομάδες δήλωνε ‘ότι ξέρει καλύτερα χρηματοοικονομικά και το επιχειρείν’, εξέδωσε χθες άλλη μια ‘πολάκεια’ ανακοίνωση προσπαθώντας να υποβαθμίσει μια ακόμα εξαιρετικά σημαντική επιτυχία της χώρας μας.

Για να βρει ‘γρηγορότερα ο ΣΥΡΙΖΑ’ -αλλά και ο ίδιος ‘το βηματισμό του’, όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, καλό θα είναι επιστρέφοντας στην Ελλάδα να πληροφορηθεί ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μέσα σε ένα περιβάλλον παγκόσμιων, αλλεπάλληλων κρίσεων, η χώρα μας είναι:

  • πρώτη σε ρυθμό μείωσης της ανεργίας με τη δημιουργία πάνω από 400.000 νέων θέσεων εργασίας,
  • σταθερά στις πρώτες θέσεις σε ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη, εδώ και πολλά τρίμηνα,
  • πρωταθλήτρια σε ρυθμό μείωσης του χρέους της ως προς το ΑΕΠ, ενώ,
  • Πέτυχε ρεκόρ άμεσων επενδύσεων.

Καλό θα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να συνεχίσουν να στέκονται μικρόψυχα απέναντι σε κάθε θετική είδηση και επιτυχία για τη χώρα, να κάνουν την αυτοκριτική τους για όσες τυχοδιωκτικές ενέργειες της δικής τους διακυβέρνησης οδήγησαν σε μια οδυνηρή παράταση της κρίσης για την ελληνική οικονομία.

Η Ελλάδα, μέσα στην πιο δύσκολη διεθνή συγκυρία, ανακτά με γρήγορα βήματα τη χαμένη της αξιοπιστία και δυναμώνει κάθε μέρα την οικονομία της. Στόχος του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι όλες αυτές τις επιτυχίες να τις αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο προς όφελος των πολιτών, αυξάνοντας το διαθέσιμο εισόδημα τους για να αντιμετωπίσουμε έτσι με μόνιμο τρόπο τις συνέπειες των κρίσεων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα