Κορωνοϊός: 46 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την νέα ενημέρωση του υπουργείου Υγείας το σύνολο πλέον των κρουσμάτων έφτασε τα 464, ενώ 72 είναι τα κρούσματα απροσδιόριστης πηγής. 16 άτομα διασωληνωμένα

Σε νέα ενημέρωση με την πορεία της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα παρουσίασε το υπουργείο Υγείας, με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα να ανακοινώνει 46 νέα κρούσματα. 

Σύμφωνα με την επιβεβαίωση των νέων 46 κρουσμάτων ο αριθμός σκαρφαλώνει πλέον στα 464 συνολικά στη χώρα. Παράλληλα ο κ. Τσίοδρας γνωστοποίησε ότι από το σύνολο των κρουσμάτων του ιού τα 72 είναι απροσδιόριστης πηγής. Επίσης ανέφερε ότι 78 νοσηλεύονται και 16 άτομα είναι διασωληνομένα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων είναι τα 68 έτη, ενώ των ο μέσος όρος όσων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση είναι τα 69 έτη. Τα περισσότερα κρούσματα παραμένουν στην Αθήνα.

Την ίδια στιγμή συνολικά 19 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού έχουν πάρει εξιτήριο. Τα σημερινά δεδομένα επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις ότι τα κρούσματα στην χώρα μας είναι τουλάχιστον 2.000 -3.000.

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε και στην «δήθεν απόκρυψη κρουσμάτων» τονίζοντας ότι «παρακολουθούμε την πανδημία όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε με τακτικές που προτείνονται πανευρωπαϊκά. Η καταγραφή των σοβαρών κρουσμάτων είναι εξαντλητική. Αυτό το σύστημα μας δείχνει ένα καλό δείγμα της εξέλιξης του κορωνοϊού στη χώρα μας. Η στρατηγική μας στη νόσο έχει ως θεμέλιο λίθο την αλήθεια και τη διαφάνεια».

Παραμένουν υψηλότερα τα ποσοστά νόσησης και θνητότητας για τους άνδρες. Η θνητότητα στον γενικό πληθυσμό είναι κάτω από 1%, ενώ έως και δεκαπλάσια είναι σε όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ωστόσο, όπως επισήμανε ο κ.Τσιόδρας, σε όλο τον κόσμο εκτιμάται ότι καταγράφεται περίπου των 15% των πραγματικών κρουσμάτων.

Καθημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου

Μάλιστα, όπως ενημέρωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, από αύριο θα αναρτάται καθημερινά, εκτός από την ενημέρωση εκείνου και του Νίκου Χαρδαλιά, ανακοίνωση λεπτομερής αναφορά σχετικά με τη νόσο σε ειδική ιστοσελίδα.

Τέλος, ο λοιμωξιολόγος, ανέφερε: «Η λύπη όταν τη μοιραζόμαστε είναι μισή, ενώ η χαρά όταν την μοιραζόμαστε διπλασιάζεται», αναφερόμενος στο νεογέννητο που ήρθε στη ζωή χθες βράδυ από γυναίκα που νοσεί από κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, καταγράφηκε το 6ο θύμα του ιού στη χώρα, που σύμφωνα με πληροφορίες ο 70χρονος υπέφερε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο άτυχος άνδρας κατέληξε στο νοσοκομείο της Καστοριάς.

Πρόκειται για το έκτο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας, το οποίο καταλήγει σε ΜΕΘ μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας που οδηγούν σε πολυοργανική ανεπάρκεια.

 

 

46 νέα κρούσματα,

464 συνολικά,

 

Διαβάστε επίσης