Κορωνοϊός – Γαλλία: Πάνω από 12.000 οι νεκροί – Υγειονομική “βόμβα” τα γηροκομεία

Ανακοινώθηκαν 1.341 θάνατοι. Πρώτη μέρα μείωσης των διασωληνωμένων στη χώρα

Τραγικός είναι ο νέος απολογισμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στη Γαλλία, καθώς ξεπέρασαν τους 12.210.

Η χώρα συγκεκριμένα μετρά 424 θανάτους μόνο στα νοσοκομεία, ενώ οι νεκροί στα γηροκομεία της χώρας ανέρχονται πλέον συνολικά σε 4.166, που τα καθιστούν ως μία υγειονομική “βόμβα”.

Ο αριθμός των νεκρών την Τετάρτη στη Γαλλία από τη νόσο Covid-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός ανερχόταν σε 10.869. Να θυμίσουμε πως κατά την χθεσινή ενημέρωση, οι γαλλικές Αρχές δήλωσαν αδυναμία να ανακοινώσουν τον αριθμό των ανθρώπων που κατέληξαν στα γηροκομεία.

Πρώτη μέρα μείωσης των διασωληνωμένων με κορωνοϊό στη χώρα

Την στιγμή που αριθμός των νεκρών από την πανδημία που πλήττει την Γαλλία ανεβαίνει δραματικά ο γενικός διευθυντής Υγείας, Ζερόμ Σαλομόν, σημείωσε πως για πρώτη φορά σημειώνεται μείωση των ασθενών που παραμένουν διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της χώρας. Συνολικά, 7.066 πολίτες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Γαλλίας.

Επιπλέον, στη Γαλλία παραμένουν χιλιάδες οι ασθενείς Covid-19 και συγκεκριμένα ανέρχονται σε 30.767 οι πολίτες που νοσηλεύονται, με 3.000 νέες εισαγωγές το τελευταίο 24ωρο. «Μπορούμε να ελπίζουμε πως πλησιάζουμε σε μια υψηλή κορύφωση, ωστόσο είναι απαραίτητο να παραμείνουμε σε επαγρύπνιση» σημείωσε ο Σαλομόν.

Διαβάστε επίσης