Κορωνοϊός: Κρούσμα του ιού στην Τράπεζα Πειραιώς

Πρόκειται για μία 40χρονη τραπεζική υπάλληλο. Η τράπεζα έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα έφτασε τους τρεις

Στους τρεις ανέρχεται πλέον ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς όπως έγινε γνωστό θετική στο ιό διαγνώστηκε μία γυναίκα 40 ετών στην Αθήνα, η οποία είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη βόρεια Ιταλία.

Η 40χρονη γυναίκα που διαμένει στο Μαρούσι και είναι τραπεζικός υπάλληλος της Τράπεζας Πειραιώς διαγνώστηκε θετική στον ιό και πλέον νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αναφοράς «Αττικόν».

Σύμφωνα με πληροφορίες η 40χρονη γυναίκα διαγνώστηκε σήμερα στο ιδιωτικό θεραπευτήριο Metropolitan, το οποίο και είχε λάβει αυστηρά μέτρα προκειμένου να αποφύγει τα λάθη που διαπράχθηκαν στο νοσοκομείο της βορείου Ιταλίας όπου ο «ασθενής μηδέν» περιφερόταν επί 36 ώρες χωρίς να του έχει γίνει διάγνωση.

Συγκεκριμένα το θεραπευτήριο Metropolitan έχει κλείσει όλες τις πόρτες εισόδου εκτός από μία για την είσοδο των ασθενών. Οποιοσδήποτε θέλει να μπει στο νοσοκομείο, πριν την είσοδό του, πλένει τα χέρια του στον εξωτερικό χώρο, φορά γάντια και μάσκα. Το Metropolitan έχει δημιουργήσει στον χώρο του πάρκινγκ, εκτός νοσοκομείου, έναν ειδικό θάλαμο προκειμένου τα ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού να μην εισέρχονται στο νοσοκομείο και να εξετάζονται εκεί.

Η 40χρονη είχε επισκεφθεί το Μιλάνο

Η 40χρονη που είχε εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα παρουσιάστηκε σήμερα (είχε έρθει στην Ελλάδα από το Μιλάνο το περασμένο Σάββατο) φορώντας γάντια και προστατευτική μάσκα και μεταφέρθηκε αμέσως στον ειδικό θάλαμο εκτός νοσοκομείου.

Ανακοίνωση της Πειραιώς για το κρούσμα στην Αθήνα

Έγινε γνωστό ότι η 40χρονη εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς η οποία εξέδωσε ανακοίνωση ότι κρούσμα του κορωνοϊου διαγνώσθηκε σε εργαζόμενή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«H Tράπεζα Πειραιώς ενημερώθηκε σήμερα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) ότι ένας εργαζόμενός της στο κτήριο Αμερικής 4 διαγνώσθηκε με τον ιό COVID-19. Όπ

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό σχέδιο που είχε ήδη καταρτισθεί από την Τράπεζα για το θέμα σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο, συγκλήθηκε σύσκεψη με κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και υλοποιούνται τα ακόλουθα μέτρα για καθαρά προληπτικούς λόγους:

  • απολύμανση στο κτήριο Αμερικής 4 την Παρασκευή 28/02/2020
  • εκκένωση του ορόφου του κτηρίου, στο οποίο εμφανίσθηκε το κρούσμα του ιού για τις επόμενες 14 ημέρες.
  • εργασία από το σπίτι για το διάστημα των 14 ημερών για τους εργαζομένους στον όροφο όπου εμφανίσθηκε το κρούσμα
  • εφαρμογή των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. www.eody.gov.gr.

Η Τράπεζα Πειραιώς δρα με σταθερό γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων της, ενώ με την εφαρμογή του σχεδίου επιχειρηματικής λειτουργικής συνέχειας, διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της».

Τα άλλα δύο κρούσματα στην Θεσσαλονίκη

Να υπενθυμίσουμε πως στα προηγούμενα 24ωρα είχαν προηγηθεί τα πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού, τα οποία αφορούν μία 38χρονη, και τον 9χρονο γιο της. Και οι δύο νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Τις ανακοινώσεις για τα δύο κρούσματα, για το παιδί στη Θεσσαλονίκη και την 40χρονη γυναίκα τις έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, σε έκτακτη ενημέρωση. Για την 40χρονη ο κ. Τσιόδρας είπε πως πρόκειται για νεαρή γυναίκα, η οποία είχε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Η γυναίκα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες, επικαλούμενος προσωπικά δεδομένα. «Είναι καλά στην υγεία της, είναι νεαρή συμπατριώτισσα δεν χρειάζεται να ξέρετε περισσότερα», είπε απλώς ο κ. Τσιόδρας.

Ελέγχονται οι άνθρωποι στο κοντινό της περιβάλλον

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος πρόσθεσε «Είμαστε στη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών και της λήψης επιπλέον μέτρων που αφορούν την τρίτη αυτή περίπτωση της νόσου στην πατρίδα μας».

Μάλιστα εκτός από το συγγενικό και φιλικό της περιβάλλον, αναμένεται να αναζητηθούν και οι συνεπιβάτες της στην πτήση επιστροφής από την Ιταλία στην Ελλάδα.

Το δεύτερο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη, ο 9χρονος. Έκλεισε σχολείο προληπτικά

Ο κ.Τσιόδρας αναφερόμενος στο δεύτερο κρούσμα δήλωσε πως πρόκειται για τον γιο της 38χρονης στην οποία είχα διαγνωστεί ο κορωνοϊός την Τετάρτη.

Χαρακτηριστικά ανέφερε «στα πλαίσια της ιχνηλάτισης επαφών της πρώτης περιπτώσεως επιβεβαιώθηκε σήμερα από το εργαστήριο αναφοράς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η μετάδοση του ιού σε στενό συγγενικό μέλος της συμπολίτισσάς μας, πρώτης περίπτωσης της νόσου στην πατρίδα μας. Το περιστατικό δεν είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για τις υπόλοιπες στενές επαφές και ο έλεγχος παραμένει αρνητικός. Στα πλαίσια της αντιμετώπισης της δεύτερης αυτής περίπτωσης της νόσου στην πατρίδα μας για προληπτικούς λόγους και μόνο συστήνεται το κλείσιμο του δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης, του 105ου, για 14 ημέρες».

 

Διαβάστε επίσης