Κως: 19χρονη κατήγγειλε τον βιασμό της από 39χρονο

Εφιαλτικές στιγμές καταγγέλλει ότι έζησε μια 19χρονη Γερμανίδα στην Κω όταν 39χρονος τη βίασε

Θύμα βιασμού έπεσε μια 19χρονη από τη Γερμανία στη Κω. Όπως κατήγγειλε η νεαρή κοπέλα, όλα έγιναν το βράδυ της 13ης Αυγούστου όταν διασκέδαζε μαζί με έναν 39χρονο από την Τυνησία.

Κάποια στιγμή μπήκαν στο αυτοκίνητό του και ο 39χρονος άρχισε να την χαϊδεύει και την οδήγησε σπίτι του, όπου βρίσκονταν ακόμη τρία άτομα.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, είχαν καταναλώσει αλκοόλ και όπως είπε η 19χρονη, έχασε τις αισθήσεις της και ο 39χρονος τη βίασε.

Η νεαρή κατήγγειλε το σοκαριστικό περιστατικό και ο 39χρονος συνελήφθη.

Πάνω από 10 βιασμoί την ημέρα στην Ελλάδα

Ένα στα 24 περιστατικά βιασμών, εντός και εκτός των «οικιακών» τειχών, καταγγέλλεται στις αστυνομικές αρχές. Περίπου 4.000 βιασμοί, σεξ χωρίς συναίνεση, διαπράττονται ετησίως στη χώρα μας, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη της Αστυνομίας και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, δηλαδή περίπου 10 κατά μέσο όρο την ημέρα, ωστόσο περίπου 200 καταγγέλλονται ετησίως στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Αυτά είναι μερικά από τα σοκαριστικά στοιχεία για τους βιασμούς στην Ελλάδα.

Από το σύνολο των βιασμών που διαπράττονται, το ποσοστό που καταγγέλλεται κυμαίνεται μεταξύ 7%-10%, ενώ ίδιο είναι το ποσοστό που φθάνει στο ακροατήριο, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης.

Από το 2010 έως το 2020, δηλαδή ένα χρονικό διάστημα 11 χρόνων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν καταγραφεί 1.781 περιπτώσεις βιασμών, 792 απόπειρες, με 2.377 θύματα γυναίκες και 298 άνδρες, ενώ έχουν εξιχνιαστεί 1.618 από αυτούς. Όμως, αστυνομικοί και ιατροδικαστές έχουν ενδείξεις που τους οδηγούν στην εκτίμηση πως ο αριθμός το ίδιο χρονικό διάστημα ανέρχεται σε τουλάχιστον 45.000

Η Ελλάδα, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., συνδέσμους με υπηρεσίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών, έχει τους χαμηλότερους δείκτες καταγεγραμμένων βιασμών και καταγγελιών στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα