Λέρος: Στο εδώλιο δύο άνδρες για απόπειρα βιασμού 15χρονου

Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε στο τέλος Μαΐου 2018 και πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έγινε στις Διωκτικές Αρχές από τον ανήλικο

Για απόπειρα βιασμού σε βάρος ενός ανήλικου ηλικίας μόλις 15 ετών αλλοδαπού από τη Συρία κατηγορούνται δύο Ιρακινοί, 29 και 26 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς στη Λέρο.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε στο τέλος Μαΐου 2018 και πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έγινε στις Διωκτικές Αρχές από τον ανήλικο με αποτέλεσμα να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των δύο Ιρακινών, για απόπειρα βιασμού (για τον 29χρονο) και απλή συνδρομή στην απόπειρα βιασμού (για τον 26χρονο).

Οι δύο άνδρες παραπέμφθηκαν σε δίκη, η οποία προσδιορίστηκε να γίνει στις 8 Ιανουαρίου 2024 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω, τόσο οι δύο Ιρακινοί όσο και ο ανήλικος Σύριος διέμεναν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Λέρο.

Το χρονικό

Στις 29 Μαΐου 2018 στις 4.30 τα ξημερώματα ο 29χρονος Ιρακινός κατηγορείται ότι εισήλθε στον οικίσκο όπου διέμενε μόνος του ο ανήλικος και εκεί τον ακινητοποίησε σφίγγονάς τον με τα χέρια του και έπειτα άρχισε να τον φιλά στον λαιμό, ενώ προσπάθησε να του αφαιρέσει τα ρούχα του με πρόθεση να τον εξαναγκάσει να έλθει σε παραφύση συνουσία μαζί του.

Ωστόσο ο 29χρονος δεν κατάφερε να πετύχει τον σκοπό του καθώς ο ανήλικος Σύριος τον απώθησε και βγήκε έξω από τον οικίσκο ζητώντας βοήθεια. Σε ό,τι αφορά τον 26χρονο Ιρακινό που κατηγορείται για απλή συνέργεια σε απόπειρα βιασμού, φέρεται ότι το χρονικό διάστημα που ο 29χρονος συγκατηγορούμενός του βρισκόταν μέσα στον οικίσκο, εκείνος ήταν απ’ έξω, επόπτευε το χώρο και ήταν σε ετοιμότητα για να ειδοποιήσει τον συγκατηγορούμενό του για την έλευση τρίτων.

Μετά τις απολογίες τους, οι δύο αλλοδαποί είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα