Κουτσούμπας: «Επικίνδυνη η κατάσταση για το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης»

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα ασφαλιστικά Ταμεία είχε ο νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την κατάσταση για το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης. Ο κ. Κουτσούμπρας υπογράμμισε ακόμη ότι η επίθεση εναντίον της κοινωνικής ασφάλισης δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά το αντίθετο θα ενταθεί το επόμενο διάστημα με πρόσχημα την «βιωσιμότητα των ταμείων».

Ο ισχυρός άνδρας του Κομμουνιστικού Κόμματος σημείωσε ότι πρέπει να σημάνει «γενικός συναγερμός» και υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ θα κάνει τα πάντα για το ζήτημα αυτό τόσο στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, όσο και στη Βουλή, μη παραλείποντας να υπογραμμίσει ότι η Κοινωνική Ασφάλιση δεν αφορά μόνο το ζήτημα των συντάξεων, αλλά ένα σύνολο σύγχρονων κοινωνικών αναγκών. Ο γ.γ. του ΚΚΕ χαρακτήρισε επιπλέον εκρηκτική την κατάσταση στο ΙΚΑ και επισήμανε, μετά και τη σχετική ενημέρωση που είχε κατά τη συνάντησή του με τον διοικητή του ΙΚΑ, ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος περαιτέρω περικοπής των συντάξεων αν δεν στηριχθεί το Ιδρυμα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Ολοι μπορεί να συμφωνούμε όταν περιγράφουμε τα προβλήματα, οι διαφορές όμως υπάρχουν όταν αρχίζουμε να διερευνούμε τις αιτίες των προβλημάτων και τις εναλλακτικές προτάσεις», παρατήρησε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «η κοινωνική συμμαχία, η ενότητα και η κοινή δράση πρέπει να στηρίζονται και στην ενιαία αντίληψη για το που πάμε». Κλείνοντας, ανέφερε: «Το ΚΚΕ καλεί στη δημιουργία ενός γιγάντιου κινήματος αντεπίθεσης στην κατεύθυνση της ρήξης και της ανατροπής».

Διαβάστε επίσης