Κουκουλόπουλος: Χαιδεύουν τους φοροφυγάδες, εξοντώνουν τους μικροεπαγγελματίες

«απειλεί να εφαρμόσει τον νόμο μόνο για όσους έχουν πραγματικά χαμηλό εισόδημα»

Σε τραγέλαφο εξελίσσεται η επιβολή κεφαλικού φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες, σχολίασε ο υπεύθυνος του Κ.Τ.Ε. Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής.

Ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε πως στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, «η κυβέρνηση νομοθετεί τον υποχρεωτικό έλεγχο για όσους δηλώσουν εισόδημα μικρότερο από αυτό που η ίδια ορίζει».

Και υπενθύμισε ότι «η εξουσία της φορολογικής αρχής στον έλεγχο είναι απόλυτη και ήδη νομοθετημένη, αλλά εφαρμόζεται, κακώς, περιορισμένα μέχρι σήμερα».

«Τώρα η κυβέρνηση απειλεί να εφαρμόσει τον νόμο μόνο για όσους έχουν πραγματικά χαμηλό εισόδημα, μεταξύ αυτών το καφενεδάκι της επαρχίας και το συνοικιακό μικρομάγαζο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος τόνισε, μάλιστα, πως «αντίθετα, απαλλάσσονται στην πράξη από τον έλεγχο αυτοί που δηλώνουν όσα η κυβέρνηση ορίζει, μεταξύ αυτών και όσοι φοροδιαφεύγουν», υποστηρίζοντας πως «η οπισθοδρόμηση είναι εμφανής και ακόμα εμφανέστερο το ‘χάδι’ στη φοροδιαφυγή».

Κατατέθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο

Κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών το σχέδιο νόμου «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής».

Το σχέδιο νόμου εισάγεται για συζήτηση και επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων αύριο, Πέμπτη.

Την ώρα που συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις των ελεύθερων επαγγελματικών, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε ορισμένες βελτιώσεις στις διατάξεις του νομοσχεδίου, που αφορούν στο νέο τεκμαρτό σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και ατομικών επιχειρήσεων.

Οι βελτιώσεις αυτές προβλέπουν μείωση κατά 50% του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους επαγγελματίες, αμφισβήτηση του τεκμαρτού εισοδήματος εφόσον ο επαγγελματίας ζητήσει να ελεγχθεί, μείωση στο 5% της προσαύξησης του τεκμηρίου με βάση το τζίρο και εφαρμογή μειωμένου κατά 50% του τεκμηρίου για όσους παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω, γονείς μονογονεϊκής οικογένειας, πολύτεκνους και με παιδιά με αναπηρία 67% και άνω.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα