Κουτοπονηριά ή τσιγκουνιά της ΕΠΟ

Sports Παρασκήνια

Εκτέθηκε η ΕΠΟ γι άλλη μια φορά διεθνώς. Ο Ντεσάν τα έβαλε με την UEFA μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής με τη Γαλλία, αλλά έκανε λάθος. Για το γεγονός ότι δεν υπήρχε goal line technology (το μηχάνημα που θα φαινόταν ότι η φάση που διαμαρτύρονταν οι τρικολόρ πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή ήταν κανονικό γκολ) έφταιγε αποκλειστικά και μόνο η ΕΠΟ.

Είτε από κουτοπονηριά, είτε από τσιγκουνιά δεν φρόντισε να έχει την εφαρμογή της χρήσης του goal line technology η οποία μπορεί να μην είναι υποχρεωτική στα προκριματικά του Euro 2024 (σε αντίθεση με την τελική φάση της διοργάνωσης), αλλά ήταν ένα μεγάλο ματς για την ΕΠΟ .

Οι Γάλλοι υποστηρίζουν πως η ΕΠΟ δεν πλήρωσε για τη χρήση της τεχνολογίας στο εν λόγω παιχνίδι, παρά την ύπαρξη του απαραίτητου εξοπλισμού, για λόγους οικονομίας. Η διαδικασία είναι ξεκάθαρη.  Εάν η διοργανώτρια ομοσπονδία ενός αγώνα διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα goal line technology στο γήπεδο και επιθυμεί να το χρησιμοποιήσε, πρέπει να λάβει τη συμφωνία της φιλοξενούμενης ομάδας και την έγκριση από την UEFA.   Οι γηπεδούχοι υπογράφουν στη συνέχεια συμβόλαιο απευθείας με τον προμηθευτή της τεχνολογίας και αναλαμβάνουν όλα τα έξοδα που προκύπτουν από αυτό. Η όλη διαδικασία έγκρισης και σύναψης πρέπει να ολοκληρωθεί τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από την ημερομηνία του αγώνα.

Η ΕΠΟ δεν ασχολήθηκε….

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα