Κουτσούμπας: Δρομολογημένα τα μέτρα της νέας κυβέρνησης, συμφωνημένα πάνω στα προηγούμενα μνημόνια

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του έστειλε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους στη ΝΔ είπε ο κ.Κουτσούμπας
Την θέση ότι «τα μέτρα που θα πάρει η νέα κυβέρνηση είναι ήδη δρομολογημένα, προαποφασισμένα και συμφωνημένα πάνω στα προηγούμενα μνημόνια, και κυρίως στο τρίτο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους υπόλοιπους» διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Κουτσούμπας είπε ότι ο λαός, σκεπτόμενος το δικό του συμφέρον, πρέπει να ενισχύσει το ΚΚΕ, τη δύναμη αντίστασης που θα αντιπαλέψει αυτήν την πολιτική και τα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται, μέσα και έξω από τη Βουλή, καταθέτοντας προτάσεις νόμου, διεκδικώντας μέτρα ανακούφισης του λαού και παλεύοντας για το άνοιγμα του δρόμου για μία άλλη προοπτική με τον λαό πραγματικά στην εξουσία.

«Η καλύτερη σφήνα σε αυτό το δικομματικό-διπολικό παιχνιδι που παίζεται πάρα πολλά χρόνια είναι ένα ισχυρό ΚΚΕ, αυτό θα καθορίσει και τη διαφορά» τόνισε ο κ.Κουτσούμπας, ο οποίος επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως «με την πολιτική του, έστειλε πάνω από ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές στη ΝΔ, και δικαίωσε τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έρχονται σήμερα να εμφανίζονται ως δικαιωμένοι που δεν είναι. Διότι έχουν αντίστοιχη πολιτική και με όποιες διαφοροποιήσεις κι αν εμφανίζονται προεκλογικά στην ίδια ρότα θα βαδίσουν».

«Το ΚΚΕ κράτησε τις ψήφους του.

Δεν στείλαμε ούτε στη ΝΔ ούτε στην ακροδεξιά ούτε αλλού, αντίθετα αυτός ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, μετακινήθηκε προς τη δεξιά ή την ακροδεξιά ή σε κόμματα μιας χρήσης σαν τον Βαρουφάκη.
Θα είναι προς κέρδος των εργαζομένων και όσων υποφέρουν η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ, γιατί μόνο έτσι θα βλέπει την πλάτη του ΚΚΕ η Χρυσή Αυγή και τα ακροδεξιά σχήματα μιας χρήσης που φτιάχνουν, όπως του Βελόπουλου» είπε ο κ.Κουτσούμπας, ο οποίος υπογράμμισε ότι η λαϊκή ψήφος δεν πρέπει να διοχετευθεί ούτε σε κόμματα όπως του Βαρουφάκη, «που θέλει να μπει στη Βουλή για να κολλήσει ως τσόντα σε ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ και να κάνει τα ίδια, καθώς τον γνωρίσαμε ως υπουργό Οικονομικών, γνωστός στην ελληνική κοινωνία ως άνθρωπος του Σόρος, έφερε το τρίτο μνημόνιο, προετοιμάζοντάς το, το πρώτο εξάμηνο (του 2015)».

Ακόμη, εξέφρασε την ανησυχία του ΚΚΕ για την ένταση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας, συμπληρώνοντας «μας φοβίζει θερμό επεισόδιο».

«Μου προξενεί εντύπωση η χθεσινή δήλωσή του πρωθυπουργού, μάλλον λεκτικό ατόπημα θα ήταν, ότι τέτοιες ωμές παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων, αν ξεπεράσουν κάποια όρια, θα απαντηθούν πιο δυναμικά.
Το ζήτημα είναι ότι αποδέχεται ο κ. Τσίπρας τις μέχρι σήμερα παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων με αυτήν τη διατύπωση.

Θέλω να πιστεύω ότι ξέφυγε και το είπε αν και γενικότερα ο εφησυχασμός και η ανοχή δεν σημαίνουν ψυχραιμία» τόνισε ο κ.Κουτσούμπας, ο οποίος χαρακτήρισε «λόγια του αέρα» τις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την προκλητικότητα της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης