Κριστιάνο: «Δεν είμαι ρομπότ»

Μεγάλη συνέντευξη στην «El Pais»  παραχώρησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο κι εξομολογήθηκε αρκετά πράγματα. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ αναφέρθηκε στην απόφασή του να αφήσει το περασμένο καλοκαίρι τη Ρεάλ Μαδρίτης για να συνεχίσει την καριέρα του στη Γιουβέντους, μίλησε γι’ αυτούς που θεωρούν ότι η καριέρα του τελειώνει λόγω της ηλικίας του και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει προπονητής.

Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης:

-Δεν είναι κουραστικό να πρέπει να αποδεικνύεις συνέχεια κάτι σε όλο τον κόσμο; «Δεν θα αρνηθώ ότι υπάρχουν φορές που με ενοχλεί και με κουράζει διότι πρέπει συνέχεια να δείχνεις πως είσαι καλός. Είναι δύσκολο. Πρέπει να διαχειριστείς και αυτή την επιπλέον πίεση ότι πρέπει κάτι να αποδείξεις όχι μόνο στον εαυτό σου, αλλά και στον κόσμο. Ακόμα και στους δικούς σου ανθρώπους: στην οικογένειά σου, στη μητέρα σου, στον γιο σου. Κάνεις συνέχεια προπονήσεις, περιμένουν από εσένα να νικάς συνέχεια, αλλά κάποιες φορές φτάνεις στο σημείο να πεις ‘αφήστε με’».

-Ευχαριστιέσαι ακόμα το ποδόσφαιρο; «Βλέπω το ποδόσφαιρο ως μια αποστολή. Να μπαίνω στο γήπεδο, να νικώ, να γίνομαι καλύτερος. Ο κόσμος συνέχεια κρίνει. Λένε ότι τελείωσα επειδή είμαι 33, 34, 35 χρόνων. Λένε πως θα έπρεπε να τα παρατήσω. Κι εσύ κάτι θέλεις να τους αποδείξεις. Εκεί είναι η πρόκληση».

-Πιστεύεις ότι κάποιοι έχουν για σένα την άποψη ότι έχεις γίνει ένα είδος ρομπότ; «Δεν νομίζω ότι πιστεύουν κάτι τέτοιο για εμένα, να με βλέπουν ως έναν άνθρωπο που δεν έχει προβλήματα, που δεν μπορεί ποτέ να είναι στεναχωρημένος, που δεν έχει έγνοιες. Ο κόσμος πιστεύει πως τα χρήματα και η επιτυχία λύνουν προβλήματα. Αναρωτιούνται πως μπορεί να στεναχωριέται ο Κριστιάνο όταν έχει εκατομμύρια; Καταλαβαίνω ότι μπορεί να έχουν αυτή την άποψη. Είναι κομμάτι της ζωής και πρέπει να το αποδεχθώ. Το έχω κάνει εδώ και χρόνια».

-Αφού έφυγες από τη Ρεάλ, δεν σκέφτηκες να μην ανοίξεις στη Μαδρίτη την κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών; «Η οικογένειά μου είναι εδώ (σ.σ. στη Μαδρίτη), γεννήθηκαν εδώ, έζησα εδώ εννέα χρόνια. Δεν μπορούν να σβήσουν τα χρόνια που έζησα. Συνέχισα στο αρχικό πλάνο μου. Οι Ισπανοί μου φέρθηκαν καλά. Ήθελα να τους προσφέρω θέσεις εργασίας, ανεξάρτητα από τα θέματα που είχα με την εφορία. Δεν τα έκρυψα, η ζωή μου είναι ανοιχτό βιβλίο. Ξέρω ότι ο κόσμος που με γνωρίζει ξέρει ότι έδωσα τα πάντα για τη Ρεάλ και ο σύλλογος επίσης μου έδωσε πολλά. Στον δρόμο μου λένε: ‘Κρις, γύρισε στο σπίτι σου, εδώ θα είναι πάντα το σπίτι σου’. Μου αρέσει να το ακούω».

-Έχεις κάνει φίλους στο ποδόσφαιρο; «Θα μπορούσα να πω πως ναι. Δεν αρνούμαι, βέβαια, πως είναι ένας κόσμος δύσκολος. Είναι σαν να ρωτάς ένα μοντέλο αν έχει φίλους μοντέλο».

-Γιατί δεν έχει ακουστεί το ενδεχόμενο να γίνεις προπονητής όταν αποχωρήσεις από την ενεργό δράση; «Δεν το αποκλείω».

Διαβάστε επίσης