«Κύριε Καμμένε τι είπατε με τον ισοβίτη για εμπόριο ναρκωτικών Γιαννουσάκη;»

Υψηλοί τόνοι με το «καλησπέρα» από τον Άδωνι Γεωργιάδη, με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. να καταθέτει επίκαιρη ερώτηση – «φωτιά» για τις επαφές του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, με τον ισοβίτη για την υπόθεση «Noor One» (σ.σ. το σαπιοκάραβο των 2,1 τόνων ηρωίνης), Μάκη Γιαννουσάκη.

«Να σαπίσει στη φυλακή ο Βαγγέλης Μαρινάκης αν είναι έμπορος ναρκωτικών. Αλλά αυτό δεν θα το κρίνετε εσείς αλλά η Δικαιοσύνη», είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης. Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε: «Εδώ δεν μιλάμε για το Noor One, ό,τι έχετε να πείτε, θα τα πείτε στον ανακριτή και στον εισαγγελέα. Κύριε υπουργέ, από τις τηλεφωνικές κλήσεις της Cosmote, που δημοσιεύθηκαν νομίμως, προκύπτει ότι ο κ. Καμμένος συνομίλησε 21 λεπτά με τον Γιαννουσάκη. Αφού για να του πείτε αυτά που είπε ο κ. Κοντονής χρειάζεστε 16 δευτερόλεπτα, 21 ολόκληρα λεπτά σε 12 τηλεφωνικές συνομιλίες τι ακριβώς είπατε;» ρώτησε ο κ. Γεωργιάδης».

«Υπενθυμίζω δηλώσεις σας για τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τον έλεγε πληρωμένο εκτελεστή χαρακτήρων. Έγινε κήρυκας κάθαρσης τώρα. Ο κ. Καμμένος μας είπε ότι πράγματι μίλησε, αλλά για να του ζητήσει να πει την αλήθεια», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης. Συνέχισε δε λέγοντας: «από τους λογαριασμούς Προκύπτει ότι ο υπουργός μίλησε 21 λεπτά σε 12 διαφορετικές συνομιλίες και SMS, τι ακριβώς είχατε να πείτε; Προτίθεστε να καταθέσετε στη Βουλή τον δικό σας λογαριασμό για να δούμε αν μιλήσατε με τον κ. Χριστοφορίδη».

Και συνέχισε: «Να μας πείτε αν πριν ή μετά τις συνομιλίες με τον κ. Γιανουσάκη συνομιλήσατε με τον αξιωματικό του Λιμενικού κ. Χριστοφορίδη. Με ποια ιδιότητα συνομιλούσατε με τον κ. Γιαννουσάκη; Τι ακριβώς είπατε με τον κ. Γιαννουσάκη; Γνωρίζετε τον αξιωματικό του Λιμενικού κ. Χριστοφορίδη;». «Από το έδρανο εκείνο μετά πάθους υπερασπιζόσασταν τον Ιβάν Σαββίδη, όταν του διαγράφατε τα πρόστιμα της ΣΕΚΑΠ» είπε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης.

Η δευτερολογία του Άδωνι Γεωργιάδη

Απαντώντας στον Πάνο Καμμένο, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε έκπληκτος με τα όσα είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. «Μένω έκπληκτος με όσα είπατε. Εμείς δεν μπορούμε να δικάσουμε το Noor One. Εάν έχετε στοιχεία μπορείτε να πάτε στη Δικαιοσύνη. Εσείς κάνατε τη δίκη του κ. Μαρινάκη όμως, αλλά συγγνώμη: Ένα χρόνο πριν δεν πανηγυρίζατε για τις τηλεοπτικές άδειες; Ο ένας από τους τέσσερις που έλαβε τις άδειες, δεν ήταν ο κ. Μαρινάκης; Δηλαδή εις γνώση σας δίνατε τη μία από τις τέσσερις άδειες σε ελεγχόμενο για εμπόριο ναρκωτικών;», τόνισε με ένταση ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

«Δεν απαντήσατε σε κανένα από τα ερωτήματα που έθεσα. Φαίνεστε πολύ στριμωγμένος. Στο τέλος εύχομαι να μην έχει η υπόθεση την κατάληξη που νομίζω. Αν έχετε πάρει τηλέφωνο τον Χριστοφορίδη που φαίνεται ότι εκβιάζει τον Γιαννουσάκη και του λέει επί λέξει “τώρα είναι η ευκαιρία σου να κάνεις έναν εχθρό;”. Θα φανεί ότι έχετε μιλήσει, όταν ανοίξουν οι τηλεφωνικές καταγραφές; Έχετε μιλήσει με την κυρία Τζίβα; Έχετε ως ΥΕΘΑ την αρμοδιότητα ποιος θα πάει σε ποια φυλακή και τι ώρα; Είχατε ενημερώσει τον κ. Τσίπρα; Αν τον ενημέρωσε, γιατί ο πρωθυπουργός είδε στο Μαξίμου τον κ. Μαρινάκη; Δεν προστατέψατε τον πρωθυπουργό από έναν άνθρωπο σαν αυτόν που περιγράψατε; Εμπόρους ναρκωτικών βλέπει ο Τσίπρας στο Μαξίμου;», ρώτησε τον Πάνο Καμμένο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Απαντήστε στα ερωτήματά μου, γιατί δεν το κάνατε πριν. Τι λέγατε 21 λεπτά με τον κ. Γιαννουσάκη; Ο κ. πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για τις ενέργειές σας; Μιλήσατε και με τον κ. Χριστοφορίδη; Απαντήστε μας και μη μας λέτε ιστορίες γι’ αγρίους κύριες υπουργέ», τόνισε ακόμα ο ίδιος.

Περισσότερα σε λίγο…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα