ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Να αναλάβει τις ευθύνες της η Ιερά Σύνοδος»

Τι θα ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σε τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν

Επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αναμένεται να έχει ακόμη κι εντός της εβδομάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ζητήσει από τον προκαθήμενο η εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες της.

Ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε τόσο στην Θεσσαλονίκη κατά την εορτή του Αγίου Δημητρίου (26 Οκτωβρίου), όσο και στο Αίγιο, όπου στην Μητρόπολη της πόλης την Κυριακή το απόγευμα (1η Νοεμβρίου) ιερείς και πιστοί σχημάτισαν τεράστιες ουρές για να ασπαστούν την εικόνα της Παναγίας της Τρυπητής, αμελώντας τα μέτρα προφύλαξης.

Ήδη τον ιό κόλλησε ο μητροπολίτης Θερισσού Θεόκλητος, όπου τον Μάιο έλεγε πως οι πιστοί δεν κινδυνεύουν στους οίκους του Θεού και τώρα τους κάλεσε να φορούν μάσκα κι εντός των Ναών. Ο μητροπολίτης μετείχε ενεργά στην δοξολογία που εψάλη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη, όπου ουδείς από τους ιεράρχες και ιερωμένους που μετείχαν δεν κράτησαν καμία προφύλαξη.

Φυσικά αυτά και μόνο τα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και η πίεση που ασκούν οι επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι  έχουν προειδοποιήσει το Μαξίμου ότι οι ναοί και η διαδικασία της Θείας Κοινωνίας αποτελούν υγειονομικές βόμβες. Βεβαίως, το να πείσει κανείς την Εκκλησία να αλλάξει τον τρόπο της Μετάληψης, ή να κλείσει τις πόρτες των ναών δεν είναι εύκολο -και αυτό το διαπιστώσαμε τον περασμένο Μάρτιο.

Ωστόσο, φαίνεται ότι στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ωριμάζει σιγά-σιγά η σκέψη ότι είναι απαραίτητο. Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός στην τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει με τον Αρχιεπίσκοπο θα του ζητήσει η εκκλησία να αναλάβει πρωτοβουλίες, πριν αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις που θα είναι και δυσάρεστες.

Όμως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως ο πρωθυπουργός πρέπει να κρατά μικρό καλάθι ότι κι εάν του υποσχεθεί ο Αρχιεπίσκοπος. Κι αυτό διότι ο κ. Ιερώνυμος ως φαίνεται έχει χάσει τους συσχετισμούς στην Ιερά Σύνοδο και ως εκ τούτου, μπορεί να μην καταφέρει να πείσει τους εν Χριστώ αδελφούς του να κλείσουν τις πόρτες των ναών τους και να μειώσουν τις θρησκευτικές δραστηριότητες για το χριστεπώνυμο πλήθος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα